de politiek van hier op naar de verkiezingen

?

[i]Elke partij krijgt bij toerbeurt gelegenheid om zijn licht te laten schijnen over een bepaald politiek, maatschappelijk of sociaal onderwerp. De partijen bepalen zelf de inhoud en het onderwerp van het stuk. Op het stuk kunnen lezers en andere politieke partijen vervolgens weer reageren. Zo kan een hele mooie interactie ontstaan tussen de volksvertegenwoordigers en hun (potentiële) kiezers.

Deze editie is de beurt aan Gemeentebelangen Olst-Wijhe. Hieronder hun bijdrage[/i]

Gemeentebelangen Olst-Wijhe is blij met het podium dat politieke partijen geboden wordt op de website van Salland Centraal. Communicatie en informatie over politiek zijn broodnodig zo blijkt steeds maar weer. Er moet nog veel gebeuren om de kloof tussen politiek en inwoners te dichten. Op weg naar de verkiezingen van Maart 2014 willen wij graag diverse onderwerpen voor het voetlicht halen die anders misschien onderbelicht blijven en waarvan wij denken dat deze aandacht verdienen. Soms kan dat achtergrond informatie zijn en soms basisinformatie inzake het bestuur van de gemeente of de fractie van onze politieke partij. Soms een reactie op uw stellingen, zaken die u het hoofd breken, ernstige vragen, zaken waarover u zich opwindt, die ons bereiken.

Zoals u onlangs heeft kunnen lezen heeft de fractie van Gemeentebelangen Olst-Wijhe afscheid moeten nemen van fractievoorzitter Jan Brinks. Het overlijden van Jan op 2 September kwam als een donderslag bij heldere hemel. Er komt dan veel op een fractie af kunnen we u vertellen. In de eerste plaats gaan je gedachten veelal uit naar de nabestaanden die het vele malen zwaarder hebben dan zijn politieke vrienden. Daarnaast gaat de trein al snel verder. Je moet verder. Er moet een opvolger gevonden worden op de kieslijst van 2010 zo eist de gemeentewet, de rolverdeling binnen de fractie moet opnieuw overlegd en ingevuld worden en meer.

Dit heeft zich de afgelopen 3 weken allemaal voltrokken en hierbij kunnen we u de nieuwe fractie van Gemeentebelangen Olst-Wijhe voorstellen:

Gerda Hulleman, raadslid

Mariaan Niemijer, raadslid

Marcel Blind, fractievoorzitter

Gerda en Marcel zijn de zittende raadsleden en Mariaan is tot de verkiezingen de vervanger van Jan Brinks.

Gemeentebelangen Olst-Wijhe komt op voor de belangen van alle inwoners van onze gemeente en is een partij waarbij iedereen zich kan thuis voelen. Onze leden stemmen bij de landelijke verkiezingen op allerlei landelijke partijen, dus ook op partijen, die in onze gemeente niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Een lokale partij hoeft zich niets aan te trekken van een grote broer in Den Haag. Een lokale partij kan, zonder verantwoording af te leggen aan die grote broer, of rekening te houden met die grote broer, zich voor 100% objectief inzetten voor uw welzijn, voor uw zorg, voor uw woon-school-werkplezier, de natuur, recreatie, cultuur, sport, kortom voor alles wat het leven u biedt en uw medemens, uw omgeving en de raad vragen dat te doen wat u van uw bestuurders mag verwachten. Gemeentebelangen Olst-Wijhe wil graag voor uw belangen opkomen, maar u, de burgers, de inwoners van Olst-Wijhe moeten ook voor zichzelf opkomen. Niet denken het zal wel, als de bestuurders iets willen gebeurt het toch!

Als inwoner van Olst-Wijhe heb je bij de Gemeenteraadsverkiezingen de mogelijkheid je te laten horen. Ga je niet stemmen, wordt je niet gehoord. Dat wil je toch niet. Wist u wel hoe krachtig een massa kan zijn. Veel zal er van ons allen in Olst-Wijhe worden gevraagd. Elkaar helpen, omzien naar elkaar, mantelzorg, opkomen voor die anderen, die niet voor zichzelf kunnen opkomen. De tijd, van ieder voor zich, is afgelopen. De welvaartsstaat verandert in een samenleving waarin je zuinig moet leren omgaan met je centjes en oog hebben voor de behoeften van de ander en er samen verantwoordelijk voor zijn dat niemand tussen wal en schip terecht komt en uit het zicht verdwijnt. Op kinderen en ouderen moeten we extra letten. Kinderen zijn onmondig en bij ouderen ontbreekt vaak de energie. Van money society naar civil society hebben we met elkaar een hele weg te gaan en dat kost tijd. Met elkaar en met goede wil is het mogelijk. Als je knap bij kas zit, weinig geld hebt te besteden, wordt je vindingrijk, zoek je samenwerking en komt er verbroedering. Dat is, naast veel onprettig nieuws, goed nieuws.

Er worden initiatieven genomen. Veel mensen leven in grote onzekerheid. Wat het kabinet voorstelt en wat er uiteindelijk wordt besloten en wat de gevolgen voor ons allemaal zullen zijn, is nog een groot vraagteken. Uw lokale partij Gemeentebelangen Olst-Wijhe vreest met u en de raadsleden zullen er alles aan doen om te voorkomen dat iemand door een vangnet valt. Respect voor elkaar is een groot goed. Iedereen heeft een andere achtergrond, andere mogelijkheden, maar als iedereen uit zich haalt wat mogelijk is en zich inzet om aan een samenleving te bouwen waarin men gelukkig jong kan zijn en gelukkig oud kan worden dan mogen we trots op elkaar zijn en dan is er een toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.