betaalbaarheid woningen in jaren niet zo goed

Vrijblijvend en laagdrempelig. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van de Open Huizen Dag. Op die dag, twee keer per jaar, kun je bijna ieder huis dat te koop staat bewonderen. Zonder afspraak, zonder makelaar, maar meestal met de bewoners. De komende Open Huizen staat komende zaterdag op de kalender. We maakten een rondje langs een aantal makelaars in de regio. De conclusie na een serie gesprekken? De huizenmarkt die lange tijd stil lag, komt weer op gang.

‘Betaalbaarheid woningen in jaren niet zo goed’

Henkjan Ruitenbeek van Ruitenbeek & Simons uit Raalte constateert dat er weer meer activiteit op de woningmarkt is. “Je kunt merken dat er meer telefoontjes binnenkomen en dat er meer bezichtigingen zijn. Over de hele breedte trekt de markt aan.” Waarom de markt nu aantrekt kan Ruitenbeek wel enigszins verklaren. “De betaalbaarheid van woningen is in jaren niet zo goed geweest. We moeten ongeveer terug naar de jaren tachtig om deze betaalbaarheid te hebben.” Ruitenbeek doelt daarmee op de lage hypotheekrente van dit moment en de huizenprijzen die in jaren niet zo laag zijn geweest. “ Zeker voor starters is het goed moment om te zeggen: ‘ik stap in de koopmarkt’.”

Ruitenbeek staat op de aanstaande Open Huizen Dag de hele dag klaar om mensen te woord te staan of te helpen: “Ik sta paraat om in te springen waar nodig. Als er bij een woning vragen zijn, kan ik de geïnteresseerde of de verkoper direct te woord staan. Dat is ook de kracht van een dag als deze. Het is laagdrempelig en biedt mogelijkheid om korte lijntjes te houden tussen geïnteresseerde, verkoper en makelaar.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.