aldi in raalte wil uitbreiden in huidig pand

De ingang van de nieuwe supermarkt blijft aan de zijde van de Molenhof, bij de parkeerplaats.

Boven de geplande supermarktuitbreiding worden zes appartementen van 75 vierkante gerealiseerd in het goedkopere (huur-)segment. Dit type appartementen voorziet in een woonbehoefte in het centrum van Raalte zoals in de Woonvisie is benoemd (nultredenwoningen, doelgroep starters/senioren).

De eigenaar van het pand waar de Aldi in Raalte in gevestigd is heeft een aanvraag ingediend voor uitbreiding van het pand. De Aldi heeft al vele jaren de wens om een grotere winkel te realiseren, meer passend bij de eisen die aan een moderne discountsupermarkt worden gesteld.

De supermarkt kan slechts een beperkt gedeelte van de winkel hergebruiken in de nieuwe opzet. Dit heeft te maken met eisen die gesteld worden aan de afmetingen van de winkel, waaronder een minimale plafondhoogte, voor een zo’n optimaal mogelijke exploitatie. In het huidig pand zijn boven de winkel appartementen aanwezig, hierdoor is het niet mogelijk de plafondhoogte aan te passen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.