aftellen naar sw4d is begonnen

De fanatieke wandelaars leven er een jaar naartoe: De Sallandse Wandelvierdaagse. Van 22 tot en met 25 oktober lopen de duizenden deelnemers alweer de zesde editie van het Sallandse evenement. De Sallandse Wandelvierdaagse, ook wel SW4D, biedt vier verschillende routes. Deelnemers kunnen kiezen voor een tocht van 20, 30 of 40 kilometer per dag. Ook is er een kidsroute met een lengte van 8 kilometer. De route voert de wandelaars door Wijhe, Heino, Luttenberg en Heeten. Voor de kinderen zijn SW4D idolen Alie Ananas en Toffe Peer weer van de partij. Dit jaar krijgen ze gezelschap van Willie Wortel. Willie is uitvinder en zal tijdens de vierdaagse de kinderen vermaken met zijn wandeluitvindingen.

De SW4D kan niet bestaan zonder de talloze deelnemers, vrijwilligers en sponsoren. Dit jaar is de inzet van vrijwilligers beloond met een nominatie. Ben Heethaar, organisator van het evenement, is genomineerd voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs. Mensen die Ben ook willen belonen voor zijn inzet voor het Sallandse wandelfeest kunnen dat doen op staging2.overijsselsevrijwilligersprijs.nl/. De organisatie hoopt dat met de hulp van alle vrijwilligers en sponsoren de Sallandse Wandelvierdaagse nog lang door kan blijven gaan. Er gaan zelfs geruchten dat de SW4D over de landsgrenzen zal gaan. Ook wordt er ‘in de wandelgangen’ gefluisterd dat er in de toekomst misschien wel militairen mee gaan lopen.

Om tijdens de komende evenementen ook nog van de omgeving te kunnen genieten heeft de organisatie besloten duurzamer te worden. Voor de verwarming van de Vierdaagsetent wordt namelijk gestookt met houtsnippers. ‘Het is wel wat duurder, maar de groene uitstraling past natuurlijk goed bij de wandelsport’, aldus de organisatie. Inschrijven voor de tocht kan online nog tot 19 oktober 20.00 uur. Op 21 oktober tussen 15.00 en 19.00 uur kunnen er nog startkaarten worden gehaald in de Vierdaagsetent op de Domineeskamp in Raalte. Ook voor de start van de wandeltocht kunnen daar nog kaarten worden gekocht. Digitale inschrijvingen zijn wel voordeliger dus haast je naar de website.

Kader

Tarief inschrijven 20-30-40 km

Voorinschrijving vierdaagse € 25,-

Balie-inschrijving vierdaagse € 30,-

Voorinschrijving dagdeelname € 7,50

Balie-inschrijving dagdeelname € 8,50

Tarief inschrijven kidsroute

Voorinschrijving vierdaagse € 7,50

Balie-inschrijving vierdaagse € 10,00

Voorinschrijving dagdeelname € 2,50

Met vragen kan je contact opnemen met Bert Holtmaat, coördinator inschrijvingen: inschrijvingen@sw4d.nl of 06-57333620

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.