500 mtbers bij natte kokkiebikes veldtoertocht

Ongeveer 500 mountainbikeliefhebbers kwamen zondag 13 oktober naar de Eelerberg voor de Eelerbergertocht. De regen had bij enkele andere evenementen in de regio al flink roet in het eten weten te gooien. Mtb’ers krijg je niet zomaar klein en dus werd er fanatiek gefietst over de ‘Danger- ‘ en de ‘Chicken Road’ route.

De organisatie van het evenementen stuurde ons onderstaand verslag.

Ondanks de overvloedige regen in de nacht en ochtend togen zondag 13 oktober toch zo’n 500 mountainbikeliefhebbers naar natuurcamping Eelerberg voor een prachtige tocht in een mooi stukje Sallandse heuvelrug. De organisatie was ook dit keer weer in de vertrouwde handen van Cycling Lemelerveld onder aanvoering van André Weijermars. Er kon gestart worden op 3 afstanden 25, 40 en 50.

Al vroeg stroomde het campingterrein vol met auto’s en de eersten konden niet wachten tot 9.00 uur om te beginnen aan hun zondagsritje. Het werd niet bepaald een ontspannen rondje, want het parcours was uitermate zwaar door de vele heuvels,plassen en modderige stukken. De motregen deerde de enthousiaste renners nog het minst. Het leverde prachtige plaatjes op al was de lens van de fotograaf soms wat troebel door de weersomstandigheden.

De route was dankzij vele vrijwilliger perfect uitgezet met honderden oranje linten en duidelijke borden. Onderweg kon ook meerdere malen gekozen worden voor een moeilijke(danger) of een gemakkelijke(chicken road) route. De stoere boys namen uiteraard de eerste en dat leverde de nodige buitelingen op. Desondanks bleef de EHBO vandaag werkeloos.

De renners zullen weinig oog gehad hebben voor de mooie paddestoelen, die langs de hele route de stille toeschouwers waren van deze happening.

Na afloop kon iedereen zich te goed doen aan wat lekkers in de gezellige campingkantine. Er werd door iedereen lovend gesproken over de prachtige route. Ook de NTFU was zeer content en beloonde de organisatie met een derde ster voor volgend jaar.

Moe maar voldaan ging in de loop van de middag iedereen weer huiswaarts met het nodige zand aan de fiets en kleren in de achterbak. Sommigen hebben beloofd dit de volgende keer weer terug te brengen anders raken we langzaam onze mooie berg kwijt over de rest van het land.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.