wijhe klaar voor de wiejese diekdaegen

Op donderdag vindt om 20.00 uur in de feesttent de officiële opening van de Diekdaegen plaats tijdens de Wiejese Avond. Daarna volgt een optreden van de big(pop)band COOL24, Stom & Herrie en 2Wice.De toegang is gratis en de consumptieprijzen zijn speciaal voor de Wijhenaren (en ook de andere bezoekers) gereduceerd.

Op vrijdag start om 14.30 uur de ‘RABO Seniorenmiddag’, in het Weijtendaal (speciaal voor bewoners en houders van een zorgpas van ‘t Weijtendaal`. Dit jaar is er voor gekozen om Derk te Riet uit Groenlo weer te vragen om zijn fantastische Dorus-parodie weer op te voeren en natuurlijk ontbreekt het hapje en drankje voor de aanwezigen niet.

In de feesttent op het gemeenteplein is om 16.30 uur het ‘Fietswereld Roy Seine – Kinderprogramma’. Van 15.30 tot 16.30 uur is er een Piratenboot-Springkussen en kunnen de kinderen geschminkt worden tot een echte piraat. Hierna krijgt iedereen een gratis ooglapje en gaat Aad Piraat op zoek naar een nieuwe bemanning voor zijn schip. Aad Piraat leidt iedereen op tot echte piraten en ze beleven samen een spannend avontuur. Na afloop krijgt iedereen een gratis kaartje voor de draaimolen

In het park Wijhezicht wordt ook dit jaar “Slinger ´m d´r in” gehouden. Een zeskamp-spektakel met diverse activiteiten waaraan niet alleen de deelnemers maar ook de toeschouwers veel plezier zullen beleven. Voor de tweede keer is er de “Slinger ‘m der in junior” voor de jeugd van 12 t/m 15 jaar. Vanaf 15.30 uur zullen zij de strijd met elkaar aangaan. Om 18.00 uur valt het startschot voor de senioren (vanaf 16 jaar).

Om 20.30 uur, als het bijna donker is, vormen de kinderen in een verlichte stoet en onder begeleiding van showkorps Amicitia en maken een rondje in het centrum van Wijhe tijdens de Lampionoptocht. De start is op het Kerkplein achter de draaimolen.

Vanaf 21.00 uur in gaan we terug in de tijd met DJ PAUL ELSTAK in de feesttent. Een divers programma van maar liefst 3 DJ’s; DJ Total Tommy, DJ D-Lirious en DJ Paul Elstak zal deze avond in het teken staan van Happy Hardcore, House, R&B, Moombathon en natuurlijk veel gezelligheid. De feesttent wordt omgebouwd tot een grote discotheek met een spectaculaire lichtshow. De toegang is gratis.

De zaterdag begint om 08.00 uur met de “Diemarkt”, een jaarlijks groter wordende rommelmarkt in de straten van het centrum van Wijhe. De markt wordt opgeluisterd met veel activiteiten voor jong en oud.

Het Keltisch Festival Wijhe gaat om 10:00 uur van start met een Keltische Markt en demonstraties van Keltische ambachten. In samenwerking met de Kinderboerderij Wijhe kunnen de kinderen in de kids corner zich vermaken met het bakken van broodjes, schminken en meer.

Sterke mannen binden de strijd aan voor de titel strongest man dat om 12.00 uur begint. Er is ook veel muziek: Doetmaes, soedelzakken en Take the Biscuit.

Van 14.00 tot 18.00 uur wordt op het podium in het park Keltische muziek gespeeld door Shanakua en Flannery. De entree tot Park Wijhezicht is eveneens gratis.

De zaterdag wordt afgesloten met een optreden van 30 EURO LIVE in de feesttent. Entree 7 euro. Tent open om 21.00 uur.

Op zondag wordt om 10.00 uur de Oecumenische Kerkdienst in de feesttent gehouden. Tegelijkertijd zullen meer dan 250 deelnemers zich klaarmaken voor de Kreidler IJsselvallei Toertocht. Dit bromfietsspektakel blijkt elk jaar weer een groeiend aantal liefhebbers uit het hele land bij elkaar te brengen die allen één gezamenlijke passie hebben: hun oude bromfiets. Nieuw dit jaar is de MINI’s toertocht (mogelijk gemaakt door vakgarage Nienhuis).

Om 12.00 uur zal voor zo´n 200 personen de Diekdaegenbrunch worden verzorgd. Tijdens de brunch wordt de muziek verzorgd door duo “Just for Fun”. Om 13:30 en 14:30 uur, aansluitend aan de brunch, zullen twee modeshows worden verzorgd door een aantal plaatselijke ondernemers.

Het hoogtepunt van de zondag is ongetwijfeld het straatfestival. Een greep uit het programma: er zijn prachtige theatervoorstellingen zoals van toneelgroep Dapper met “Carnival” en Marc Heijnen in “Cyrk”. Ook humoristische acts ontbreken niet: Berry Knapen met zijn lichtvoetige creaties en de kofferact van OkiDoki zullen het publiek ongetwijfeld danig bezighouden. Clown Nelis vermaakt de jongste bezoekers en enkele leerlingen van “de Capellenborg” uit Wijhe verzorgen een doorlopend verteltheater. Muziek en zang mogen natuurlijk ook niet ontbreken.

Vanaf 15:30 uur is er Muziek bie de tente met de band Marcus & Taylor. Heerlijk genieten op het grootste terras van Wijhe. De Wiejese Diekdaegen worden vanaf 19:00 uur afgesloten met een optreden van de band Jetset en en DJ Sander waarbij de toegang zoals gewoonlijk weer gratis is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.