Home / archiefcentraal / werken aan oplossing wateroverlast

werken aan oplossing wateroverlast

De wateroverlast na hevige regenbuien aan de Stationsstraat, ter hoogte van de Molenweg en Mettingenlaan in Raalte, moet binnenkort verleden tijd zijn. De gemeente Raalte heeft een bedrijf gevraagd een oplossing te zoeken voor het probleem.

Om overtollig regenwater op te vangen, wordt een wadi (een bovengrondse waterberging) en een ondergrondse waterberging gemaakt. Ook wordt er een noodafvoer gecreëerd op de bestaande riolering.

Tijdens de voorbereidingswerkzaamheden is naar voren gekomen dat het werkgebied zich in een verdacht gebied bevindt. In de Tweede Wereldoorlog hebben hier oorlogshandelingen plaatsgevonden waarbij gebruik is gemaakt van diverse wapens en munitie. Het is niet uit te sluiten dat er zich in de bodem nog één of meerdere explosieven bevinden.

Om de risico’s van die mogelijke explosieven te minimaliseren, worden de grondwerkzaamheden uitgevoerd onder OCE-condities (Opsporen Conventionele Explosieven). Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf.

De werkzaamheden zijn eind deze maand klaar.

Lees ook

Stekjesbeurs in centrum Lettele

LETTELE – Zij-actief houdt op zaterdag 2 oktober weer de jaarlijkse stekjesbeurs in het centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.