weer onzekerheid over n35

Van Hijum begint met de N35. “Over de verbetering van de N35 Zwolle-Wijthmen werpt het kabinet opnieuw onzekerheid op. In april van dit jaar stelde het kabinet nog een potje met geld van 300 miljoen euro in het vooruitzicht voor 2014, waaruit ook de verbetering van de N35 betaald zou worden. Dit nadat minister Schultz eerder tot onze ergernis de verbreding op de lange baan had geschoven (na 2018). Maar in de definitieve begroting voor 2014 ontbreekt het potje met geld. Vergeten? Geen prioriteit? Ik kan er alleen maar naar raden. Het kabinet zal dus opheldering moeten geven, en het CDA wil de minister houden aan de planning: in 2014 gaat de schop de grond in.”

Daarnaast stipt Van Hijum de werkloosheid in onze regio aan: “Ook in Salland/regio Zwolle hebben we te maken met oplopende werkloosheid. Dat is het grootste drama van deze crisis, veel mensen verliezen werk en inkomen. Onze absolute prioriteit moet dan ook zijn: de economie versterken en banen creëren.”

De leefbaarheid van de regio, komt mede door de aanstaande sluiting van de TBS-kliniek ook in het geding: “De regio wordt daarnaast geconfronteerd met het sluiten van TBS-kliniek Veldzicht in Balkbrug en de bezuiniging op kleine scholen. Hierdoor gaan er veel banen verloren en komt de leefbaarheid van kleine dorpskernen onder druk te staan. Ook hier zullen we ons als CDA tegen blijven verzetten.”

Voor gemeenten ziet Van Hijum ook donkere wolken aankomen. “Gemeenten zullen de komende jaren veel extra taken krijgen op het gebied van de jeugdzorg, ouderenzorg en werk voor gehandicapten (Wajong, sociale werkvoorziening). Tegelijkertijd krijgen zij van het rijk veel minder geld. We moeten dus erg opletten dat er geen kwetsbare mensen tussen wal en schip vallen.”

“Samen met de Sallandse gemeenten (en hun bestuurders en raadsleden) wil ik het komende jaar de vinger aan de pols houden, om zonodig in Den Haag actie te kunnen ondernemen,” besluit de CDA’er.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.