veel kijkers weinig kopers

De bruine pony waar het handelsduel om ging staat onverstoord om zich heen te kijken. Hij heeft meer interesse in de vechtende shetlandpony’s naast hem dan voor de keurende blikken van de potentiële kopers.

Rond 08.45 uur schalt de stem van de marktomroeper over de markt. “De 500ste pony van vandaag is zojuist aangeleverd”. De handel komt maar langzaam op gang op deze 52e editie van de ponymarkt. Het aantal pony’s op de markt is ook lager dan in voorgaande jaren. Jos Wijnmans, voorzitter van de organisatie achter de ponymarkt, is toch tevreden. “Wij hadden niet gedacht dat we de 500 dieren zouden halen”.

De paardenmarkt zit al een aantal jaren muurvast. Paarden die niet geschikt zijn om in de sport te lopen worden maar moeilijk verkocht. Te klein, te groot, geen goede bloedlijnen, geen charmant uiterlijk of gewoon omdat ze te veel kosten om te onderhouden. Er zijn meer redenen om de paarden te laten staan dan om ze mee naar huis te nemen. “Er zijn veel kijkers, maar weinig kopers”, zegt één van de handelaren.

Opvallende verschijning op de markt zijn drie Spaanse paarden. De bruine hengst die vast staat aan de boom gedraagt zich als een echte macho. Hinnikend naar de merries trekt hij vooral aandacht van de paardenmeisjes. Ook de twee andere Spanjaarden trekken veel bekijks. Het duurt dan ook niet lang of ze gaan met nieuwe baasjes mee naar huis.

De norse man met wandelstok loopt tussen de kraampjes door naar de uitgang. In zijn rechterhand heeft hij een touw met daaraan de bruine pony waar hij eerder om handelde. Hij gaat naast het dier lopen en slaat een arm om de schouder van het dier. “Jij mag vandaag met mij mee naar huis”, zegt hij tevreden tegen zijn nieuwe aanwinst. Samen lopen ze weg van de markt. Weg van de handelaren met hun pony’s die nog wachten op goede handel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.