vcw legt bloemen bij huis familie aussen

Het was dinsdag 17 september precies 70 jaar geleden dat Hertha, Anna Sophie en Jakob Aussen om het leven kwamen in Auschwitz. Reden voor het Verenigd Comité Wijhe (VCW) bloemen te leggen bij het voormalig woonhuis aan het Havenpad in Wijhe. Namens het comité legde Bernardien marskamp- van Aperlo de bloemen neer.

In april 2012 zijn er 5 voorstellingen uitgevoerd met als titel “Hertha…omdat ze een Joods meisje was.”. De registratie van deze voorstelling, gebaseerd op het boek van de heer Veerman en de briefwisseling tussen Hertha en haar vriendin Netty voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd op 17 september uitgezonden op IJsselland TV.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.