tweede editie csi salland trekt grote namen

Tijdens CSI Salland, dat van 3 tot en met 6 oktober gehouden wordt in Mariënheem, komen er grote ruiters in actie. Kampioenschapsruiters als Gerco Schröder, Marc Houtzager en Jos Lansink hebben zich ingeschreven. Van de deelnemers aan het recent gehouden Europees kampioenschap komen Willem Greve, Piergiorgio Bucci uit Italië en de Spanjaard Manuel Fernandez Saro naar Salland.

Het programma en de opzet van het concours ondergaan enkele veranderingen in vergelijking met vorig jaar. Die moeten een positief moeten uitpakken voor de ruiters en de sport. De wedstrijdpiste van Manege Bartels wordt groter doordat een tribune verder naar achteren wordt geplaatst en Louis Konickx, ook wel één van de beste parcoursbouwers ter wereld genoemd, is vastgelegd voor het ontwerpen van de springproeven.

Werd er vorig jaar alleen op tweesterrenniveau gesprongen, dit jaar worden er naast deze internationale springrubrieken ook eensterrenwedstrijden verreden voor de ruiters die wat lagere parcoursen (1.20m en 1.30m niveau) willen springen. Daarmee vervult CSI Salland een wens van de deelnemers, die het indoorseizoen rustig van start willen laten gaan en de paarden op die manier laten wennen aan het springen in een binnenhal.

De landelijke ruiters rijden op zaterdag en zondag hun finales om de Roelofsen Raalte Salland Cup in de klasse L en M, waarvoor sinds juni selectiewedstrijden worden verreden in Overijssel en Gelderland.

Wie zin heeft in een avond uit, ook al heb je geen affiniteit met paarden, kan de showavond op vrijdag 4 oktober in de agenda zeten. Een programma vol entertainment met onder andere musicalster Joke de Kruijf, Gert van den Hof die een onbeleerd paard zadelmak komt maken, een jump- en drive-rubriek, een menclinic en het spectaculaire Six Bar springen, dat vorig jaar gewonnen werd door de Twentse jeugdruiter Sjaak Sleiderink en een Italiaanse amazone. Hun paarden sprongen over een hoogte van 1.85m.

De vier hippische dagen eindigen zondagmiddag met de Grote Prijs van Salland, op 1.45m niveau, waarin de beste zestig ruiters over twee kwalificatiewedstrijden strijden om de hoofdprijs. In totaal is er tijdens de hoofdrubriek 23.500 euro te verdelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.