suggesties voor nieuw wijksteunpunt vergaard

Zaterdag 31 augustus brachten verscheidene buurtbewoners, collega’s en andere belangstellenden een bezoekje aan de informatiemarkt bij de nieuwe zorglocatie voor ouderen met dementiezorg annex wijksteunpunt van de Saxenburgh Groep in woonwijk Alteveer te Ommen. De kleinschalige woonvorm wordt eind van het jaar in gebruik genomen. Voor die tijd, in november, volgt eerst een open huis.

De bezoekers aan de markt konden alvast de indeling van het gebouw zien, het kleurenpalet van de inrichting van de woongroepen bekijken, informatie krijgen over het zorgaanbod, een enquête invullen met wensen voor het wijksteunpunt en tevens kennismaken met samenwerkende partners van de Saxenburgh Groep, waaronder RIBW, MEE, NBvON, PCOB en Landstede.

Het wijksteunpunt is mede mogelijk door subsidie van de gemeente Ommen. De markt is vooral bedoeld om te horen hoe het wijksteunpunt vorm moet krijgen. “Wij hebben zelf wel ideeën over activiteiten”, aldus een medewerkster van de Saxenburgh Groep, “maar het is toch vooral belangrijk te weten wat de buurtbewoners graag willen. Ik heb al ideeën gezien variërend van jeu de boule en schilderen tot een dagje uit en filmmiddag voor de jeugd.” Tijdens de markt druppelen er ook al wat suggesties binnen voor een naam voor het nieuwe gebouw. Wie wil meedoen aan de prijsvraag kan tot 1 oktober een deelnameformulier invullen op de website: staging2.sxb.nl. Formulieren liggen ook op de verschillende locaties van de Saxenburgh Groep in Ommen.

Tijdens de Uitgaansmarkt op 6 september presenteert de Saxenburgh Groep zich opnieuw.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.