stuwzangers traden op in berkum

De combinatie was zeer opmerkelijk! Gezamenlijk in één Concert: Het ‘Groot Mannenkoor Zwolle’ en het Shantykoor ‘de Stuwzangers’ uit Vilsteren. Het werd een mooie zang en informatieve avond ..en met heel veel toehoorders. De grote zaal van de Wijenbelt te Berkum zat afgeladen vol!

Natuurlijk was men ook benieuwd naar de verrichtingen van het koor uit Vilsteren in combinatie met het ‘Groot Mannenkoor Zwolle’. Met veel spirit werd er gezongen o.l.v. de Heinose dirigent Flip Jonkman. Enkele liederen werden begonnen met a capella zang en dat vond een bezoeker uit Lochem zeer bewonderenswaardig. Hij zei tegen de dirigent: ‘Dat moeten jullie vaker doen’. Bij opkomst werd gespeeld ‘Sail along silvery moon’ met op tenor sax de dirigent Flip Jonkman waarna het nieuwe ‘Stuwzangerslied’ werd ingezet. Enkele hoogtepunten waren ‘The Rose of Allendale’ en ‘Eine Insel aus Träumen geboren Bora Bora’. Het optreden werd beloond met een staande ovatie! De toegift van 2 minuten was ‘Parel van de Zuidzee’. En….opnieuw een staande ovatie!

Het ‘Groot Mannenkoor Mannenkoor Zwolle’ zong o.l.v. de nieuwe dirigent Hennie Ramaekers uit Maastricht. De repetities zijn amper weer begonnen maar toch kon dit koor al een programma presenteren. Deze nieuwe dirigent zal dit koor zeker op een hoger peil brengen.

Als soliste trad op Svetla Klein- Anatasova. Zij is dirigente van het Heino’s Mannenkoor.

Svetla dirigeerde ook enkele liederen waarbij Henny Ramaekers achter de piano plaats nam.

Veel informtie werd er deze avond de zaal ingestuurd. Ook waren er drie jubilarissen voor veertig jaar trouwe dienst bij het ‘’Groot Zwols Mannenkoor’. Afgesloten werd met het ‘Slavenkoor’ – in het Italiaans – uit de Opera ‘Nabucco’ van G. Verdi. Het publiek mocht hierbij meezingen na enige oefening o.l.v. de dirigent Hennie Ramaekers.

Daarna waren er bloemen aangeboden door de sympathieke Johanna Bos van de Wijkvereniging Berkum voor de dirigenten Hennie Ramaekers, Svetla Klein – Anatasova en Flip Jonkman.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.