Home / archiefcentraal / sp wil zonnepanelenveld in raalte

sp wil zonnepanelenveld in raalte

“Een goed plan verdient navolging, we hebben in Raalte nog wel wat ongebruikte en dus verliesgevende terreinen voor industrie en woningbouw liggen,” aldus SP. “En er moet ook nog geld zijn, want dat heeft de gemeente ontvangen bij de verkoop van Essent. Dus ook in Raalte moeten zonnepanelen komen.”

De SP vindt dat met het zonnepanelenveld de gemeente Raalte een bijdrage kan leveren aan de realisering van de in de perspectiefnota genoemde milieudoelstellingen. “En er op den duur nog geld aan overhouden ook.”

De SP neemt alvast een voorschotje op plaatsen waar zonnepanelen geplaatst kunnen worden in de gemeente. “Even fantaseren: een jongeren ontmoetingsplek (JOP) met een dak van zonnepanelen? Overdekte parkeerplaatsen? Overdekt deel van marktplein? Overdekte rijwielstalling? Een dak van zonnepanelen boven de laadpalen voor elektrische auto’s? Nieuwe woonwijken zo ontwerpen dat zoveel mogelijk zonnepanelen geplaatst kunnen worden? Op alle andere gebouwen het plaatsen van zonnepanelen verplicht stellen?”

Lees ook

Uitgesproken Lauk: Boerenstemmen

De gemeenteraadsverkiezingen in maart naderen en dus worden de politieke partijen in het Sallandse actiever, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.