sluitingsdag zwaluwen jeugd actie bij sv raalte

Gezonde maatjes voetballen voor hun gehandicapte kameraadjes. Dat is het motto van de voetballers die meespelen met de Zwaluwen Jeugd Actie. De actie heeft dit jaar de sluitingsdag bij SV Raalte. Door te voetballen halen de jeugdspelers geld op voor jeugd met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Opbrengst

In het verleden gaven de deelnemers zelf geld voor de actie. De laatste jaren wordt er ook door de verenigingen betaald. Een derde deel van de opbrengst, die vorig jaar 273.000 euro over de landelijke actie bedroeg, gaat naar de Zwaluwen Jeugd Actie. Dat geld wordt besteed aan sport, spel en recreatie voor jeugd met een beperking. De rest van het geld gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds. Zij besteedt het geld aan onderzoek naar spierziekten.

Sluitingsdag

Op 31 augustus werd het startschot gegeven voor de Zwaluwen Jeugd Actie. Op zaterdag 21 september wordt de sluitingsdag van de actie georganiseerd door het KNVB district Oost. Dit doet de bond in samenwerking met SV Raalte. Op deze dag zal onder andere het eindbedrag van de actie bekend worden gemaakt.

Vanuit het hele land komen genodigden naar Raalte toe. Dat zijn onder andere KNVB-bestuurders die acteren op landelijk en districtsniveau. Het officiële programma begint om 12.00 uur. Om 16.00 uur zal de cheque met het eindbedrag worden overhandigd aan mevrouw Griffith van het Prinses Beatrix Spierfonds. Het volledige programma vind je in een eerder artikel over de actie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.