saxion schrapt twee opleidingen in deventer

Saxion schrapt de vanaf komend studiejaar twee opleidingen in Deventer. Voor de opleidingen Informatiedienstverlening- en Management (IDM), inclusief de studieroute Human Information Design & Strategy (HIDS) en de opleiding Business IT & Management (BIM) met lesplaats Deventer worden vanaf het nieuwe studiejaar 2014-2015 geen nieuwe studenten meer ingeschreven. Reden is een te kleine instroom van nieuwe studenten.

De studenten, die deze opleiding nu volgen, kunnen deze gewoon afmaken en ontvangen ook het bijbehorende diploma. Voor hen verandert er niets. De medewerkers vervullen hun taken binnen de academie op locatie Enschede of binnen Saxion. De gehele uitfasering omvat een periode van vier jaren.

De vertegenwoordigende organen Centrale Medezeggenschapsraad (CMR) en de Academieraad (AR) zijn geïnformeerd en betrokken studenten en medewerkers zijn ingelicht. De genoemde opleidingen kennen al jaren een kleine instroom en dus een klein totaal aantal studenten. Ook vanuit doelmatigheid overwegingen is de uitfasering van de opleiding BIM verklaarbaar, aangezien zowel Windesheim (Zwolle), de HAN (Arnhem) als Saxion Enschede deze opleiding blijven aanbieden. Het onderwijs op dit terrein blijft daarmee in voldoende mate gewaarborgd in Oost-Nederland.

Voor IDM/HIDS geldt de bijzondere omstandigheid dat deze licentie hoogstwaarschijnlijk verdwijnt in het kader van de landelijke herschikking van hbo-opleidingen. Dit heeft tot gevolg dat HIDS als studieroute op termijn niet meer gebaseerd kan worden op een licentie. Het onderwijsprogramma van IDM/HIDS wordt daarom ondergebracht bij de opleiding Media, Informatie & Communicatie. Dit is goed mogelijk gezien de verwantschap tussen beide opleidingen. Op grond hiervan en vanwege de aanzienlijke groei van de BIM-opleiding in Enschede zijn er geen formatieproblemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.