salland natuur fair plezier en educatie

Landgoed Groot Zwaaftink in Heeten staat op zondag 8 september in het teken van de vijftiende editie van de Salland Natuur Fair. Het programma van de Natuur Fair is dit jaar groter en uitgebreider dan alle jaren ervoor. Hoe oud of jong je ook bent: Er valt voor iedereen genoeg te beleven.

Voor kinderen zijn er speciaal diverse natuurlijke workshops te volgen. Je kunt je eigen potje jam maken en daarbij een broodje bakken of een eigen nestkast in elkaar timmeren. Op het “boerenland vol leven” kan er zelfs een insectenhotel gemaakt worden. Ook een ritje op paard of pony is geen probleem.

Bij de demonstratiebak, midden op het terrein van de fair, kun je genieten van demo’s van Belgische trekpaarden, politiehonden en schapen Wie van struinen langs kraampjes houdt, krijgt op de Salland Natuur Fair meer dan genoeg! Ruim 140 standhouders met streekproducten, ambachten, natuurverenigingen, diersoorten, hobbyisten, duurzame technologieën, natuurproducten en educatie staan voor je klaar.

Het grootste kenmerk van de Salland Natuur Fair is dat er zoveel te doen is voor bezoekers. Niet alleen kijken, nee vooral doen met natuur. Salland Natuur Fair biedt een groenplatform voor verschillende organisaties die gezamenlijk als doel hebben de Sallandse natuur en landschapswaarden te behouden en te versterken. En dat wordt op zo’n laagdrempelig mogelijke manier gedaan in Heeten.

Tijdens de fair wordt uitgebreid stilgestaan bij de jongere generatie. Die groeit tegenwoordig steeds meer op met de computer, de tv en de mobiele telefoon. Hierdoor dreigt ‘de generatie van de toekomst’ de kennis in en interesse voor de natuur en het landschap te verliezen. Op de Salland Natuur Fair wordt met vele activiteiten extra aandacht aan deze doelgroep geschonken.

Nieuw dit jaar op de fair is de komst van Ouwehands Beestenbus. Deze bus wordt doorgaans ingezet als educatiebus voor scholen. Met de bus wordt op een leuke manier aandacht gevraagd voor de natuur. De bus zit vol plezier, kennis, wetenswaardigheden en dierenspullen.

De Salland Natuur Fair wordt op 8 september van 10.00 uur tot 17.00 uur gehouden op Landgoed Groot Zwaaftink tussen Heeten en Raalte. Kinderen van 0 tot en met 3 jaar mogen gratis naar binnen, kinderen in de leeftijd tot en met 13 jaar betalen 3 euro en wie ouder dan 14 is, betaalt 6 euro om naar binnen te mogen. Parkeren is gratis en ook honden zijn als bezoeker van harte welkom.

Kinderactiviteiten: Meedoen is gratis!

Op de Natuur Fair worden enorm veel kinderactiviteiten gehouden. Wil je daar aan meedoen? Dat kan! Het is zelf gratis! Wat je zoal kunt doen? Broodjes bakken, jam maken, nestkastjes timmeren, bloemschikken, etsen, schilderen, in de Beestenbus van Ouwehands dierenpark, een bijenhotel maken, op onderwatersafari, mini-expedities en fotosafari, aardappelwokkels of koekjes maken en nog veel meer.

Er is cateringvoorziening verdeeld over twee pleinen. Eén op een nostalgische plek bij de markante boerderij en de ander op het hoofdveld, met zicht op de demobak. Op het hoofdveld is een podium aanwezig voor dansers met Sallandse Folklore en bij de boerderij treedt muziekgroep Nog Eentie uit Mariënheem op.

Programma demobak

10.00: Opening Salland Natuur Fair

10.15: Belgische Trekpaarden

10.45: Jachthonden op jacht

11.15: Schapendrijven met Nederlands kampioen Border Collies

11.45: Horseball (paardenvoetbal)

12.15: Ierse Wolfshonden

12.45: Politiehonden op speurtocht

13.30: Het Vliegende Tapijt (speciaal voor kinderen)

14.00: Ierse Wolfshonden

14.30: Schapendrijven met Nederlands kampioen Border Collies

15.00: Ringsteken met aangespannen pony`s

15.30: Horseball

16.30: Ambachtelijk Ploegen met Belgische trekpaarden

17.00: Afsluiting Salland Natuur Fair

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.