rondom olst live op salland wandelweb

‘Rondom Olst’ is de nieuwe aanwinst op de mobiele wandelwebsite salland.wandelweb.nl Olst mag zich met trots aan het rijtje van Sallandse rondwandelingen toevoegen. De route brengt de wandelaars langs Boskamp en Olst waarna zij vervolgens het bijzonder fraaie en gevarieerde buitengebied verkennen. De dorpen onder de rook van Deventer worden omgeven door zowel de IJssel als door bossen en er is ook nog plaats voor diverse (voormalige havezaten).

Plaatsen, streken en provincies doen hun uiterste best om elkaar de loef af te steken in allerlei verkiezingen. Ook als het gaat om de nobele wandelsport wordt er serieus strijd geleverd. Overijssel en Salland scoren daarin bijzonder goed. In een ketting van mooie routes moet ‘Rondom Olst’ absoluut in het midden worden geplaatst, want het is te beschouwen als de ‘moeder aller wandelroutes’.

Met het salland.wandelweb.nl kan iedereen vanaf zijn of haar mobiele telefoon of GPS apparaat mooie routes in Salland wandelen en deze via de computer downloaden. De rondwandelingen variëren van 8 tot 24 kilometer. De website is zo gemaakt dat hij zich – goed leesbaar – aanpast aan het formaat van de telefoon. Onderweg worden wandelaars gewezen op toeristische aanraders, historische gebouwen en aantrekkelijke horeca-adressen. Voor de mobiel loze wandelaar is een printbare papieren versie te downloaden.

Met een (digitale) stempelkaart op het Salland Wandelweb kunnen wandelaars tijdens de gekozen wandeling digitaal afstempelen én zijn de wandelaars als eerste op de hoogte van de allernieuwste wandelingen die aan het wandelweb zijn toegevoegd. Ook middels de papierenversie kunnen wandelaars de nodige stempels verzamelen. Een volle kaart levert een mooie herinnering op en worden periodiek diverse prijzen verloot. De stempelposten van Rondom Olst zijn Café Ruimzicht en Nobach Schoenen.

Het salland.wandelweb.nl is onderdeel van Salland Wandelland en ontwikkeld door de Sallandse Wandelvierdaagse. Samen met Salland Marketing, Recreatiegemeenschap Salland, Waterschap Groot Salland, Sallandse gemeenten en lokale horeca- en recreatiebedrijven werken zijn aan een optimaal wandelklimaat en willen zij wandelaars ondersteunen in hun voorbereiding richting de Sallandse Wandelvierdaagse dat plaatsvindt van 22 tot en met 25 oktober.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.