rohda met klein verschil voorbij sc joure

Rohda Raalte heeft zondagmiddag met 1-0 gewonnen van SC Joure. De ploeg van trainer Kick Maatman had veel ruimer kunnen winnen, maar verzuimde om afstand te nemen van de bezoekers uit Friesland.

Enige treffer van de middag kwam op naam van Lars Kamperman Leferink. Hij kopte in de 26e minuut raak uit een hoekschop en mocht zich zo matchwinner noemen. Dat het bij slechts 1-0 bleef, hadden de Raaltenaren volledig aan zichzelf te wijten. Kansen op de voorsprong uit te bouwen waren er voldoende, maar de afronding was matig.

SC Joure beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en loeren op de counter. Grote kansen kregen de bezoekers niet, waardoor de overwinning voor Rohda niet echt in gevaar kwam.

“Het was een verdiende overwinning,” vond Bernard Jansen, die aanwezig was bij het duel. “Het spel lag volledig in handen van Rohda. Na de 1-0 was de verwachting dat we zouden doordrukken naar 2-0 en 3-0, maar dat gebeurde niet. Als dat wel gebeurd was, had het zelfs een monsterscore kunnen worden.”

Doordat er vorige week veel wedstrijden werden afgelast, staat Rohda nu met vier punten uit twee wedstrijden bovenaan in de Hoofdklasse C. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Quick’20.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.