rallyspektakel in en om hellendoorn

Brullende motoren, hoge snelheid en driftende wagens: Op 20 en 21 september wordt de 32e editie van de Hellendoorn Rally verreden. Het deelnemersveld en de proeven laten weinig te wensen over: Dat wordt genieten!

Met tien World Rally Cars aan het vertrek, is snelheid gegarandeerd. De totale deelnemerslijst telt in total 84 equipes voor de tweedaagse rally. Aan de spectaculaire short rally nemen zaterdagmiddag ook nog eens 25 teams deel.

Van de tien coureurs met WRC-wagens heeft de helft auto’s die volgens de nieuwste reglementen met 1,6 liter turbomotoren zijn uitgerust. De overige vijf vertrekken in een bolide met een iets oudere, maar op papier snellere 2,0 liter turbomotor. Acht van deze rijders waren al de snelste in één of meerdere Nederlandse rally’s, vier van het tiental werden al eens nationaal rallykampioen en drie deelnemers vergaarden punten in het wereldkampioenschap.

Het gaat om Peter van Merksteijn junior uit Hengelo (Citroën DS3), Dennis Kuipers uit Borne, Peter Versluis uit Werkendam, Bas van Kamperdijk uit Enter en Bernhard ten Brinke uit Zeddam (allen Ford Fiesta RS), Edwin Schilt uit Schoonhoven (Subaru Impreza S14), Erik van Loon uit Riethoven (Ford Focus RS), Bob de Jong uit het Belgische Essen (Mitsubishi Lancer), Jeroen Swaanen uit Vessem (Citroën C4) .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.