rally virus verspreidt zich

De inschrijvingen zijn nog lang niet allemaal officieel binnen – inschrijven kan tot en met 9 september – maar toch begint het deelnemersveld al aardig vorm te krijgen. Enkele weken geleden kondigde Peter van Merksteijn junior aan op jacht te gaan naar een derde zege op rij. Niet met een Citroën C4 WRC, waarmee hij in 2011 en 2012 won, maar met een Citroën DS3 WRC. Een primeur, want zo’n auto stond nog niet eerder aan de start van een Nederlandse rally.

Afgelopen week bracht Peter Versluis het nieuws naar buiten aan een tweede rally-avontuur te beginnen. De autocrosser annex circuitracer annex Dakar-trucker maakte vorig jaar met succes zijn opwachting in de Nederlandse rallywereld. In de rally rond zijn woonplaats Werkendam reed hij in de stromende regen met een ex-Petter Solberg-Citroën C4 WRC naar een mooie vierde plaats. In de aanloop naar Hellendoorn rijdt Versluis de Omloop van Vlaanderen in België. Zijn wapen: een Ford Fiesta WRC uit de stallen van Ipatec Racing, het autosportbedrijf van de familie Kuipers.

Als de geruchten kloppen, wordt Versluis bij deze twee evenementen de teamgenoot van Dennis Kuipers. Daarmee behoort een ‘remake’ van het prachtige duel uit 2011 tussen Van Merksteijn en Kuipers tot de mogelijkheden, en dit maal strijden beiden met moderne, 1.6 liter-WRC’s. Overigens wordt er nog een derde Fiesta WRC op de deelnemerslijst verwacht.

Van de vorige generatie World Rally Cars is er al één officiële inschrijving binnen, die van Erik van Loon met een Focus WRC uit 2009 uit de stallen van Wevers Sport. Andere mogelijke deelnemers in deze categorie zijn Jeroen Swaanen, die nog op zoek schijnt naar een auto, NK-lijstaanvoerder Bob de Jong (Mitsubishi Lancer WRC) en Edwin Schilt, met een Subaru Impreza WRC de verrassende winnaar van de GTC Rally rond Etten-Leur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.