rabobank presenteert nieuwe streekrekening

Voor ondernemers, decentrale overheden en maatschappelijke instanties is door Rabobank Salland een nieuwe bedrijfsspaarrekening geïntroduceerd, de Rabo StreekRekening. Een mooie manier om bij te dragen aan behoud en beheer van het cultuurlandschap van Salland.

Het komende jaar wordt met name ingezet op projecten die bijdragen aan behoud van de solitaire boom, uitbreiding van wandelpaden en het leefgebied van de patrijs in Salland. Dit betekent echter niet dat andere initiatieven zijn uitgesloten. Dinsdag september is deze rekening tijdens de Sallandse Ondernemersavond bij ruim 700 lokale ondernemers geïntroduceerd.

Stichting Kostbaar Salland en Rabobank Salland tekenden donderdag 5september de samenwerkingsovereenkomst. “Rabobank Salland wil hiermee vanuit haar maatschappelijke rol, samen met lokale en regionale organisaties de kwaliteit van wonen, werken en recreëren in Salland verbeteren”, aldus Ed den Besten, directievoorzitter van Rabobank Salland.

Coralien van Hattem, voorzitter van Stichting Kostbaar Salland is blij met de samenwerking met de Rabobank. “We genieten allemaal dagelijks van al het moois dat Salland te bieden heeft. Om dit in stand te houden is geld nodig. Om te beginnen willen we de opbrengst van de Rabo StreekRekening inzetten ter bescherming van een aantal monumentale solitaire bomen in gras- of akkerland, ter verbetering van het leefgebied voor de patrijs en ter verbetering van en voor nieuwe verbindingen in het netwerk van wandelpaden in Salland.”

Het streekfonds Kostbaar Salland verwerft financiële middelen om deze vervolgens in te zetten voor behoud, herstel en ontwikkeling van het Sallandse landschap. “De Rabo StreekRekening kan ons helpen onze doelen te realiseren. Veel mensen ervaren het landschap van Salland als iets vanzelfsprekends. Ook al zie je het niet altijd, het landschap heeft aandacht en onderhoud nodig. Het streekfonds Kostbaar Salland kan particulieren hierbij terzijde staan en stimuleren. We willen Salland nog mooier maken. Samen met iedereen die het landschap een warm hart toedraagt,” voegt Van Hattem nog toe. “We zijn dan ook heel blij dat er een Comité van Aanbeveling is die dit, samen met ons, van harte zal aanbevelen bij de lokale ondernemers en maatschappelijk betrokken instanties.”

De Rabo StreekRekening is een direct opvraagbare spaarrekening waarmee de lokale ondernemers en instanties op eenvoudige wijze invulling kunnen geven aan hun maatschappelijke en lokale betrokkenheid. De minimale inleg op de Rabo StreekRekening is 25.000 euro. Over tegoeden tot 5.000.000 euro wordt een variabele, maar minimaal marktconforme rente gegeven. Ed den Besten geeft aan dat Rabobank Salland jaarlijks vijf procent van het totaal aan uitgekeerde rentevergoeding schenkt aan het Streekfonds Kostbaar Salland. “Wij hopen dat deelnemende bedrijven eenzelfde percentage van hun ontvangen rentevergoeding aan het Streekfonds Kostbaar Salland doneren. Op die manier nemen we gezamenlijk onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor deze mooie omgeving.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.