pec zwolle en nac komen niet tot scoren

PEC Zwolle en NAC Breda hebben zaterdagavond met 0-0 gelijkgespeeld tegen elkaar. In het IJsseldelta Stadion was thuisploeg Zwolle vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar uitgespeelde kansen waren zeer schaars. Door dit puntverlies zakt PEC naar de derde plek in de Eredivisie.

Vanaf het begin was PEC Zwolle de betere ploeg. De formatie van trainer Ron Jans had het meeste balbezit en bepaalde veelal wat er gebeurde op het veld. De eerste kans was na negen minuten voor middenvelder Mateusz Klich, maar de Pool zag zijn schot naastgetikt worden door Jelle ten Rouwelaar.

De tweede mogelijkheid was voor Guyon Fernandez. De spits werd met een lange bal de diepte ingestuurd richting het NAC-doel. De hoek was echter lastig en weer was het Ten Rouwelaar die redding bracht. Het eerste half uur was PEC Zwolle de baas op het veld, maar de ploeg creëerde te weinig uitgespeelde mogelijkheden.

Pas ver in de eerste helft begon NAC wat meer van zich af te bijten. Uit standaardsituaties zorgde de ploeg van trainer Nebosja Gudelj voor wat dreiging, maar echt moeilijk kreeg PEC-doelman Kevin Begois het niet. Zo’n vijf minuten voor rust kreeg Bart van Hintum namens de thuisploeg nog een goede mogelijkheid om de score te openen, maar de linksback zag zijn inzet net naast het doel verdwijnen.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. NAC kwam fel de kleedkamers uit, en loste via Seuntjens een schotje op doel, maar niet veel later had PEC het duel alweer onder controle. De Zwollenaren lieten de bal bij vlagen snel rondgaan, waarbij Mateusz Klich en Kamohelo Mokotjo de lijnen uitzetten op het middenveld. Toch slaagde de ploeg van Jans er maar niet in om grote kansen te creëren.

Voorin ontbrak het bij PEC aan creativiteit. Het gemis van de geblesseerde Benson en de verkochte Mokhtar was duidelijk zichtbaar, want hun vervangers konden geen potten breken tegen de NAC-defensie. In de rust was Guyon Fernandez al gewisseld, terwijl ook invallers Mimoun Eloisghiri en Leroy Labylle niet voor gevaar konden zorgen.

Ondertussen gingen de bezoekers uit Breda voor een puntje. Doelman Ten Rouwelaar nam ruimschoots de tijd voor zijn spelhervattingen en de enige dreiging kwam uit counters. Echt lastig kreeg doelman Begois het ook in de tweede helft niet. Anthony Lurling was onzichtbaar en de snelle Elson Hooi mocht pas kort voor tijd invallen.

In de slotfase had Eloisghiri de mogelijkheid om de drie punten alsnog in Zwolle te houden, maar zijn schuiver was een eenvoudige prooi voor Ten Rouwelaar. Niet veel later blies scheidsrechter Kamphuis het eindsignaal, waarna de reacties vanaf de tribunes tekenend waren voor het resultaat. Terwijl het fluitconcert van het thuispubliek kwam, werd er geapplaudisseerd door het uitvak.

Door dit gelijke spel zakt PEC Zwolle naar de derde plaats in de Eredivisie. Ajax won zaterdagavond met ruime cijfers van Go Ahead Eagles, en passeert daardoor de Zwollenaren op de ranglijst. Zondag kunnen ook FC Twente en Heerenveen langszij komen, terwijl Feyenoord, AZ, FC Groningen en FC Twente eveneens dichtbij staan. Ook dit seizoen is het weer razendspannend in de Eredivisie, de verschillen in het linkerrijtje zijn minimaal.

Volgende week staat voor PEC Zwolle de volgende wedstrijd op het programma, dan reist de ploeg af naar Limburg voor het uitduel tegen Roda JC.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.