oude tijden herleven in leeren lampe

Misschien is de naam ‘De Leeren Lampe Reünie’ een klein tikje verwarrend voor het feest vrijdagavond 13 september, zo geven Joop van den Enk en Joost Meijerink direct toe. Natuurlijk, iedereen die ooit bij het Raalter uitgaanscentrum gewerkt heeft is van harte welkom (wel even aanmelden) krijgt onder meer gratis entree. Toch moet het vooral ook een feestavond worden waarop de sfeer van tien, twintig of zelfs dertig jaar geleden weer terug is, compleet met het publiek dat er toen ook was.

“Altijd bomvol, zonder social media en met bar weinig reclame, beregezellig. En Doortje Oosterlaar zag alles en iedereen, camera’s had je niet nodig. Petje af voor wat de familie Oosterlaar allemaal deed. Zelf draaide ik zaterdag als DJ in Heino en zondag was het dan naar de Witte Bar hier in de Lampe,” zo weet Joop van den Enk nog heel goed te herinneren. Om vervolgens de verslaggever in de hoek van de Molenbar (Wapen van Raalte) in te delen, want die tweescheiding Lampe-Molenbar was er ooit onder de Raalter jeugd. Zonder dat dat overigens tot problemen leidde.

Dat de sfeer van die oude Lampe-tijden teruggehaald kan worden, daarvan zijn Van den Enk en Meijerink van overtuigd. Daarvoor staat de inzet van veel DJ’s met de muziek uit die tijd en het optreden van de PPM-band garant. Zelfs het naar tegenwoordige maatstaven vroege aanvangstijd, acht uur vrijdagavond, is weer als vanouds. “Wie kent niet de legendarische Witte Bar? Of heeft gedanst in de Apollo zaal? En hoeveel bezoekers hebben er geen vriendje of vriendin gevonden? Dat laatste hoeft nu meestal niet meer, maar het blijft toch geweldig om oude bekenden uit die vervlogen tijden opnieuw tegen te komen.”

De oud-medewerkers kunnen in ieder geval op een speciale en bijzondere ontvangst rekenen, mits zij van te voren even een mailtje (info@deleerenlampe.nl ) hebben gestuurd. “We ontvangen ze om half acht vrijdagavond. Uiteraard is voor hen de entree gratis en zorgen we voor een drankje vooraf in de Club Light, toen beter bekend als de Witte Bar. Hoeveel oud-medewerkers er precies zijn? Geen idee, dat kunnen er best 1000 of meer geweest zijn in de loop der jaren,’ zo schat Meijerink voorzichtig in.

Voor zowel de oud-medewerkers als de oud-bezoekers worden deze vrijdagavond op de schermen doorlopend foto’s getoond van feestgangers in de Lampe in vroegere tijden. “Richard Woolderink van Raalte-Clopedie heeft er een kleine 200 geleverd uit het archief van wijlen Herman Aa. Die laten we allemaal zien. Grote kans dus dat je mensen herkent of je zelf voor bij ziet komen,’ zo vult Van den Enk aan.

Bezoekers moeten deze avond in tegenstelling tot de oud-medewerkers entree betalen, maar daarvan gaat per bezoeker een euro naar het nieuw te bouwen hospice in Raalte. In het huidige, eigenlijk te kleine hospice aan de Oude Molenweg brengen terminaal zieken hun laatste levensfase door. Een onderwerp dat op het eerste gezicht niet echt past bij een vrolijke uitgaansavond. Toch ziet Van den Enk dat anders; “Ook met de dood krijgen we allemaal te maken, dat hoort bij het leven. Net als uitgaan dus. We vonden dit een heel mooi doel hier in het eigen dorp.”

De begintijd vrijdagavond, acht uur, is dus net als vroeger, maar geldt dat ook voor de bierprijs van toen, zeg een gulden per glas? “Dat zou erg leuk zijn, maar helaas, dat kan niet meer uit. We houden dit jaar de prijzen in de Lampe wel op hetzelfde niveau van afgelopen seizoenen. Net als overal in de horeca merken we dat mensen meer op hun geld letten. Tegen het einde van de avond worden niet meer, zoals vroeger vaak gebeurde, nog een heleboel nieuwe consumptiemunten gekocht. “

After Tent Party

Mensen die tijdens de recente Stoppelhaene nog wel teveel consumptiemunten hebben gekocht, kunnen die zaterdagavond 14 september kwijt op de inmiddels jaarlijkse ‘After Tentfeest Party’.

“We zorgen dan hier in de Lampe voor een heuse tentinrichting en een stevig rockende band op het podium. Alle besturen en vrijwilligers van alle Sallandse tentfeesten zijn van harte welkom. We overleggen nog met een aantal organisaties , maar van Stöppelhaene kunnen de munten al ingeleverd worden bij de speciale muntenbar. Twee Stöppelhaenemunten zijn goed voor 1 munt van de Leeren Lampe. “

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.