opbouw salland natuur fair van start

Met de traditionele ‘landgoedoverdracht’ kreeg Salland Natuur Fair maandag het landgoed Groot Zwaaftink in Heeten in handen. Vanaf 12 uur ging de organisatie van het natuurevenement van start met het omtoveren van het landgoed “tot het grootste natuurevenement van Nederland”.

Zondag 8 september vindt namelijk voor de vijftiende keer de Salland Natuur Fair plaats. Aan het evenement doen 150 deelnemers mee. Van natuurorganisaties en boerenlandwinkels tot oude ambachten.

Dit jaar is er extra aandacht voor kinderen. “Zij hebben immers onze toekomst en onze natuur en landschap in handen”. Kinderen kunnen onder meer nestkasten bouwen of hun eigen jam maken.

In de beestenbus van Ouwehands Dierenpark kunnen bezoekers meer te weten komen over bijzondere diersoorten. Ook lopen er tientallen verschillende diersoorten rond over het landgoed. Speciale soorten als alpaca’s en Ierse wolfshonden, maar ook doodgewone zoals kippen en ezels.

Het is niet alleen een feest voor de dierenliefhebbers. Ook liefhebbers van oude ambachten komen aan hun trekken. Diverse ambachten demonstreren hun vak. Dit jaar gebeurt dat met medewerking van Landbouwmuseum de Laarman.

Salland Natuur Fair kijkt niet alleen naar vroeger, maar ook naar de toekomst met een duurzaamheidsplein.

Voor meer informatie kijk je op: staging2.sallandnatuurfair.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.