masterclass voor luttenbergse volleybalmeiden

In de aanloop naar hun zaalseizoen hebben de Luttenbergse volleybalmeiden vrijdagavond bijzonder getraind. Het eerste herenteam van Dépol-Set Up IJsselmuiden verzorgde een clinic voor de 31 meisjes uit de jeugdteams.

Sportpark De Achterberg stroomde gisteravond vol voor de masterclass door de lange mannen die uitkomen in de landelijke 2e divisie. Ouders en jeugdtrainers die van de zijkant toekeken, maakten kennis met nieuwe trainingsinzichten. De training werd opgezet door Joffrey van den Belt. De speler van IJsselmuiden heeft verkering met de Luttenbergse Renske Mollink en woont sinds een tijdje in het dorp.

Tijdens de training werden de teams in kleine groepjes opgedeeld, zodat er voldoende ruimte was voor individuele aandacht. De jongste spelers verloren op een speelse manier hun angst voor de bal. Oudere meiden leerden onder meer hoe ze veilig kunnen duiken en glijden naar lastige ballen. Op alle velden was er veel aandacht voor teamspel. Kers op de taart was het onderdeel “het-geven-van-een-vette-high-five-na-een-gemaakt-punt”. Na afloop kregen de trainers van hun pupillen een warm applaus. En een doosje Merci.

Demo-wedstrijd

De tweedeklasser sloot vrijdagavond af met een eigen training. Veel nieuwsgierige recreanten kwamen een kijkje nemen naar de kanonskogels die volleyballers afvuurden. Op zaterdagavond 7 september speelt Dépol-Set Up IJsselmuiden ook nog een demonstratiewedstrijd in Luttenberg. De wedstrijd tegen Blauw Wit uit Oldebroek belooft spectaculair te worden en begint om 17.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.