mariaoord wordt appartementencomplex

Het verzorgingstehuis Mariaoord wordt een appartementencomplex voor ouderen. In de week dat in dorpshuis Elckerlyc de dagopvang voor ouderen geopend wordt en in de maand dat het verzorgingstehuis definitief haar deuren sluit, maakt een speciale werkgroep van Plaatselijk Belang Luttenberg dat bekend. Woensdagavond worden de details gepresenteerd.

Ouderen moeten langer thuis blijven wonen. Dat wil de rijksoverheid. Maar ouderen willen dat zelf eigenlijk ook het liefst. Als er maar wel genoeg zorg is. En als er overdag maar wel wat te doen is in de omgeving. Die ingrediënten tezamen zorgden ervoor dat Mariaoord in Luttenberg haar deuren moest sluiten. Zorggroep Raalte kreeg van de overheid niet meer de middelen het tehuis open te houden. Maar tegelijk kreeg Raalte wel de middelen het dorpshuis van Elckerlyc een speciale vleugel te geven van waaruit ouderen overdag activiteiten aangeboden krijgen. En woensdag wordt bekend welke partij Mariaoord gaat opkopen om het te verbouwen tot een appartementencomplex.

Mariaoord biedt tot eind deze maand – dan verhuizen de bewoners naar Raalte Noord – onderdak aan twaalf ouderen. Als zorggroep Raalte het pand verkocht heeft, zal een investeerder er negentien appartementen in kwijt kunnen, onder meer door een vleugel achter het pand bij te bouwen. Met die schaalvergroting kunnen de bewoners dan gezamenlijk zorg inkopen.