macht en pracht in en om haarle

Macht en pracht in Haarle

Het thema van de landelijke Open Monumentendag is dit jaar: ‘Macht en pracht’.

In de gemeente Hellendoorn zijn op zaterdag 14 september vele monumenten te bezoeken.

Stichting Marke Haarle, Robert Kemper Alferink en Betsie Pinkert laten die dag de macht en pracht van Huis Sprengenberg in Haarle zien.

U kunt daarvoor van 10.00 – 16.00 uur terecht in informatiecentrum De Pas, nabij Molenweg 2 in Haarle. Vele documenten, kaarten en foto’s van de Palthetoren en het landgoed zijn daar te zien; de organisatoren geven graag de gewenste informatie.

Exclusief voor deze dag heeft de organisatie de beschikking gekregen over de documentaire die over de geschiedenis van Huis Sprengenberg gaat. Deze wordt op de hele uren, van 11.00 tot en met 15.00 uur, vertoond. In de afgelopen winter was het vertonen van deze documentaire een groot succes tijdens de vijf avonden van het Haarler Filmfestival.

Elke Sallander kent de Palthetoren als markant punt op de Sprengenberg, maar weinigen zullen de beelden van koninklijk bezoek en heideontginning kennen. De documentaire kent heel veel verassende beelden over de familie Van Wulfften Palthe.

Voor de wandelliefhebbers blijft de oranje route met een lengte van zes en halve kilometer een mooie gelegenheid het landgoed te verkennen.

staging2.openmonumentendag.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.