leerlingen ontwerpen milieuvriendelijk huis

Carmel College Salland en Disselhorst Totaalinstallateur Heeten slaan de handen ineen om vmbo-leerlingen te interesseren voor duurzaamheid en techniek. Ze hebben een project opgestart waarmee de leerlingen een zo milieuvriendelijk mogelijke woning moeten ontwerpen voor een klant van Disselhorst. Daarom plaatste de installateur uit Heeten een zonnepaneel die als lesmateriaal gebruikt mag worden.

Nederland kampt over een aantal jaar met een gebrek aan technici. Om jongeren te interesseren in techniek moeten ze dat vak met zijn ingewikkelde processen wel begrijpen. Daarom daagt het Carmel College de leerlingen uit om een milieuvriendelijke woning te ontwerpen. In de woning worden verschillende duurzame systemen opgenomen.

Naast Disselhorst werken ook Pandora Brainbos, TT-Engineering, BAM-Infra Noord-Oost en Techniektalent.nu mee aan het project. Het eindproduct wordt als maquette gepresenteerd en beoordeeld door Disselhorst. De beoordeling van het eindproduct staat voor begin november op de agenda.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.