Home / archiefcentraal / lantaarnpaalairbag nutteloos geworden

lantaarnpaalairbag nutteloos geworden

Nico Neplenbroek uit Heino was in november 2010 landelijk nieuws: Hij vond de lantaarnpaalairbag uit. Een soort stootkussen dat om een lantaarnpaal kan worden gewikkeld en ervoor zorgt dat de auto bij de botsing niet beschadigd raakt.

Bij de inrichting van het bedrijventerrein waarop zijn zaak gevestigd is, had de gemeente een lantaarnpaal geplaatst op een locatie net achter (of voor) zijn parkeerplaatsen. Je voelt ‘m al aankomen: enkele wegrijdende klanten hebben daar met de auto tegenaan gezeten.

Dus moest hij zelf aan de slag. Als oplossing bedacht hij de lantaarnpaalairbag. De vulling is gemaakt van polyether, een duurzaam en sterk materiaal, dat ook in stoelen en banken wordt gebruikt. Als je dan tegen een lantaarnpaal botst, gebeurt er niets met je auto.

Met de komst van het paaltje lijkt het nut van de lantaarnpaalairbag tot nul teruggebracht.

Lees ook

Lezing over acupunctuur in Dorpshuus

HEINO – Herman Tichelaar verzorgt op woensdag 27 oktober een lezing over acupunctuur in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.