Home / archiefcentraal / lady gaga op ch luttenberg

lady gaga op ch luttenberg

De tiende editie van Concours Hippique Luttenberg werd, ondanks het slechte weer, een mooie en memorabele dag. Het publiek kon genieten van wedstrijden en showrubrieken in allerlei soorten en maten. Ook kwam een aantal deelnemers nog met een kleine verrassing.

Van streek tot landelijk

De tuigpaarden draven vol trots langs de tribune. Met een luid applaus en gefluit delen de toeschouwers hun mening met de jury. En met succes. De publiekslievelingen worden bijna elke rubriek vooraan geplaatst. In de ochtend was de toestroom van publiek nog wat uitgebleven door het slechte weer. Na de middagpauze blijft het lange tijd droog en zit de tribune vol met enthousiaste paardenliefhebbers.

Een strijd die voor de rijders misschien wel spannender is dan voor het publiek is de rubriek ‘tuigpaarden voor de boerenwagen’. In de andere rubrieken waren de deelnemers nog uit heel Nederland afkomstig, hier de rijders uit de streek. Rijden voor eigen publiek is voor sommigen best nog een beetje spannend, maar ze hebben de paarden goed in de hand. Langzamerhand ontspannen dan ook de gezichten van de deelnemers.

Verrassing

Voor de tiende editie van CH Luttenberg komen de tuigpaardrijders met een verrassing. ‘Lady Gaga’ komt de baan binnen. Voor de wagen loopt een paard met knalroze bandages om de benen. Na Gaga volgen nog aanspanningen met sterren als De Smurven, Sugar Lee Hooper en André van Duin. Het is een verkleedpartij van de tuigpaardrijders waar het publiek vooral heel hard om moet lachen. “Een groot feest hier”, zegt een van de bezoekers.

Een van de laatste rubrieken is wel heel bijzondere wedstrijd: De troika aanspanningen. Met z’n drieën naast elkaar voor de wagen paraderen de tuigpaarden door de baan. Inmiddels valt de regen weer met bakken uit de hemel maar de paarden lijken daar niks om te geven en draven met imposante passen voor de tribune langs. Dit tot groot plezier van de toeschouwers. Weer of geen weer, het publiek klapt nog net zo vrolijk als voor de stortbui.

Regen en modder

Voor de laatste rubriek worden de paarden opgezadeld. Een voor een komen ze de baan in met een ruiter of amazone op de rug. De modder vliegt het publiek in door de kracht waarmee de paarden van de grond af dansen. Een beetje modder mag de pret niet drukken en er wordt genoten.

Met de zadelrubriek komt er een einde aan een nat, maar mooi concours in Luttenberg. Publiek en deelnemers gaan door de regen weer naar huis. Een oude man op de tribune staat op, pakt zijn paraplu en wendt zich dan tot zijn buurman: “De mensen die thuis bleven omdat ze bang zijn voor de regen hebben toch echt een prachtig concours gemist.”

Lees ook

Woningcorporaties regio Zwolle doen beroep op gemeenten: ‘Maak nieuwbouw mogelijk’

ZWOLLE – De negen woningcorporaties in de regio Zwolle doen een dringend beroep op gemeenten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.