kwiek badminton raalte bestaat 45 jaar

In 1968 werd Kwiek opgericht door Joop Tan. Na een periode van op en neer rijden naar Deventer om daar te badmintonnen, werd het tijd om ook te kunnen spelen in Raalte, vond hij. Hiervoor werd door Joop een afdeling badminton onder de vlag van omni-vereniging Kwiek opgericht. Eerst werd gespeeld in de sporthal van de toenmalige Mulo aan de Monumentstraat. In 1969 werd de overstap gemaakt naar het destijds nieuwe Tijenraan. Daar wordt nu nog steeds gespeeld, op de woensdag in de spelzaal door de junioren en op de donderdag in de sporthal door de senioren. Ook Joop Tan speelt nog zeer regelmatig op de donderdagavond en weet het daarbij menig nog knap moeilijk te maken.

Dit seizoen doet Kwiek met zes seniorenteams en één jeugdteam mee aan de bondscompetitie. Daarnaast is het bij Kwiek ook mogelijk om recreatief te spelen en is het voor een ieder mogelijk om meer te leren van de badmintonsport. Zowel de jeugdgroep als de seniorengroep wordt daarin begeleid door een gediplomeerde trainer.

In het jubileumjaar staan al diverse activiteiten op het programma bij Kwiek. In de week van 16 tot en met 22 september 2013 vindt voor de tweede keer de Week van het Badminton plaats. Ook Kwiek laat in deze week zien hoe stoer, snel en gezond badminton is. Daarbij krijgt iedereen dan ook de kans om te zien hoe leuk en gezellig het is bij onze vereniging.

In de badmintonweek heeft iedereen de mogelijkheid om gratis bij de club mee te spelen in één van de drie try-outs. Dit kan bij de jeugd op woensdag 18 september en bij de senioren op donderdag 19 september. De try-outs voor de jeugd zijn opgesplitst in twee groepen. Van 17.30 tot 18.45 uur kan iedereen vanaf 6 tot en met 12 jaar terecht in de spelzaal van Tijenraan. Daarna is het tijdens de tweede try-out tussen 18.45 en 20.00 uur de beurt aan leeftijdsgroep van 13 tot 18 jaar. Tot slot is er voor iedereen die ouder is dan 18 jaar de mogelijkheid om op donderdagavond 19 september binnen te lopen tussen 20.30 en 23.00 uur in Sporthal Tijenraan.

In de loop van het seizoen staan verder nog op het programma: de deelname aan de “Ik lekker fit” actie voor de jeugd in de herfstvakantie, de 32e Salland Cup op 22 maart 2014, mogelijk een ouder-kindtoernooi of een badmintonclinic.

Zie ook staging2.kwiekbadminton.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.