kwiek aan kop na winst in nieuwegein

Klink Nijland/Kwiek gaat, dankzij de overwinning van afgelopen weekend, aan kop in de Eerste Divisie. De handbalsters wonnen dit weekend in eigen huis met 29-20 van Venus/Nieuwegein. Kwiek moet de eerste plek delen met DSS en P.S.V., maar voert dankzij een beter doelpuntensaldo de ranglijst aan.

Na een valse start lijkt de ploeg zich volledig herpakt te hebben. ‘De selectie is bijna geheel nieuw en ook de begeleidingsstaf is compleet nieuw. Het belangrijkste van dit seizoen is dat we gaan bouwen aan een nieuw Kwiek. Uiteraard willen de dames het maximale uit zichzelf halen en op dit moment lukt dit erg goed’, schreef technisch manager Monique Swartjens in het programmaboek van afgelopen weekend.

Het ging zaterdag lange tijd gelijk op. De ruststand was 15-15 en tot ver in de tweede helft stond het zelfs nog 19-19. Bij deze stand gaf Kwiek gas met een fenomenaal doelpunt van Hanne van Rossum en een keihard schot van Marieke Brinkhuis. Met een serie doelpunten van Aemy Visser, die in totaal maar liefst elf keer scoorde, dwong Kwiek Nieuwegein op de knieën. Ook goalies Liza Krüger en Lynn Kosterink droegen in belangrijke mate bij aan deze overwinning.

Klink Nijland/Kwiek neemt het zaterdag op tegen Bentelo. De wedstrijd in Sporthal de Pol begint om 19.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.