koeienweken zijn van start

Ruim 100 bezoekers bezochten 8 september de opening van de Koeienweken in De Laarman. Na een toespraak, luidde Sallandse boer Edwin Tijs met een koeienbel de weken in. Hierna konden de bezoekers onder andere de kunstwerken van Dorie Haarman en de schilderijen van bekende koeienschilder Pim van der Wel uit Zeeland bewonderen.

Geen Koeienweken zonder koeien en dus konden bezoekers van de opening ook verschillende producten proeven. Onder leiding van Chef-kok Paul kon er genoten worden van nagelholt, wrongel, wei en hangop.

Het blijft tijdens de koeienweken niet bij kunst kijken en van de hangop snoepen. Zo komt er op zaterdag 21 september een melkworkshop. Voor de kinderen komt er dan ook een limonadekoe die ze zelf kunnen melken.

Op zondag 22 september vindt de eerste koeientocht plaats. Met een pipowagen gaan er groepen bezoekers naar plaatselijke boeren. Daar krijgen ze een rondleiding en na afloop volgt er een afzakkertje in de Laarman.

Op 29 september kan je “loeien met koeien”. Een gezellige middag met medewerking van de band Schiw uit Heino. Zij komen eigen koeienliedjes. Ook is dorpsdichter Thijs Poelhekke aanwezig die koeiengedichten uit eigen werk zal voordragen. De “Stroatkjals” uit Luttenberg zorgen voor de vrolijke noot.

In de herfstvakantie vinden er speurtochten op de boerderij plaats voor kinderen.

De hele manifestatie met nog veel meer activiteiten duurt nog tot 31 oktober.

Voor meer informatie kan je naar staging2.delaarman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.