kinderen nemen burgemeester onder vuur

De leerlingen van basisschool De Oostenwind hebben burgemeester Piet Zoon woensdag het ‘onder vuur genomen’. Niet echt natuurlijk, maar met vragen. Op de school wordt in deze periode gewerkt aan het onderwerp ‘macht en regels’. Burgemeester Piet Zoon werkte daar graag aan mee.

Wat is macht en wie heeft de macht? Welke regels zijn nodig en hoe worden ze gehandhaafd. Thuis en op school, op clubs maar ook op gemeentelijk/landelijk niveau. En ook hoe het zit het met de taakverdeling, wie doet wat in het gemeentehuis. De raadzaal, wat gebeurt daar, wie zitten daar en wat doen ze daar.

Nadat één van de kinderen een vraag stelde over de Grondwet, kon de burgemeester het niet laten ze even mee te nemen naar de Publiekshal waar de tekst van art. 1 van de Grondwet aan de muur is bevestigd.

Het was een leerzaam uurtje voor zowel de kinderen als de burgemeester. De kinderen weten weer een heleboel meer over de gemeente. De burgemeester heeft weer eens ervaren hoe belangrijk het is kinderen in begrijpelijke taal uit te leggen wat en vooral waarom de gemeente iets wel of niet doet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.