jubileumshow bij veenhuis raalte

Jubileumshow

“De jubileumshow wordt een kijkje in de keuken van het bedrijf”, vertelt Walter Veenhuis. Walter is sinds 1996 directeur van het bedrijf. Hij legt uit wat bezoekers tijdens de jubileumshow allemaal kunnen verwachten. “Mesttechniek is voortdurend in ontwikkeling en dat zal tijdens het jubileum te zien zijn. Er is bijvoorbeeld een expositie van het bedrijf in de loop der jaren. Van de oude machines tot alle nieuwe modellen”.

Bezoekers van de jubileumshow krijgen een rondleiding door het productiebedrijf. Ook is het complete huidige aanbod te bezichtigen. “Het is mooi om te zien hoe de techniek zich in de afgelopen jaren ontwikkeld heeft. We zijn dan ook trots op wat we hier hebben staan”, vertelt Veenhuis.

Vader op zoon

In 1938 begon Theo Veenhuis een smederij in Raalte. Al snel was er een groeiende behoefte om mest te verwerken. Dit was de aanleiding voor de eerste mesttank van Veenhuis Machines BV. Nu, 75 jaar later, is Veenhuis een internationaal bedrijf met A-status. Of zoals Walter Veenhuis het zelf beschrijft: “Veenhuis is de Mercedes onder de giertanks”.

In zijn kinderjaren was Walter al te vinden in het bedrijf . “In het kantoor kan ik nog de plek aanwijzen waar mijn wieg stond”. Het is dan ook niet gek dat hij aan het werk ging in het bedrijf. Eerst als monteur en later als planner en coördinator. In 1996 nam hij de plaats van zijn vader in. Hij werd directeur van het bedrijf.

Techniek en vernieuwing

Ondanks de vele concurrenten is Veenhuis nog steeds één van de beste merken op het gebied van mestaanwending. Nederland loopt een flink aantal jaren voor op de rest van Europa als het gaat om bemesting. Door in te spelen op de nieuwe eisen binnen onze landsgrenzen blijft het bedrijf technisch gezien een voorloper op de concurrenten.

“Wat het werk ook mooi maakt is de techniek die er bij komt kijken. Er komt veel kritiek vanuit de milieuhoek. Bemesting zou niet goed zijn voor het milieu. Het is een uitdaging om de technieken te ontwikkelen om dat milieu zo min mogelijk te belasten. Dat maakt het werk interessant”, vertelt Walter.

Toekomst

Het bedrijf uit Raalte is nog lang niet klaar om te stoppen. “Er komen nieuwe eisen aan bemesting en daar spelen wij nu weer op in. Dit werk houdt gewoon niet op”. Het bedrijf groeit ondanks de crisis ook gewoon door. Niet alleen in Nederland, maar ook onze Oosterburen zijn groot afnemers van Veenhuis.

Met het jubileum komt er ook een nieuwe huisstijl en een nieuw logo. Tijdens de jubileumshow zijn deze ook te zien. Het is een teken dat Veenhuis nog lang niet wil stoppen met de mesttechniek. Op de vraag of ze de 100 jaar gaan halen heeft Walter gelijk een kort maar krachtig antwoord: “100 en verder!”

Veenhuis is te vinden aan de Almelosestraat 54 in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.