jasper hamelink naar wk ploegentijdrit

Jasper Hamelink gaat met zijn wielerploeg Jo Piels naar het WK Tijdrijden in Toscane. Eigenlijk zou de formatie niet mee mogen doen, maar door afzeggingen van andere ploegen mag de formatie toch afreizen naar Italië voor de ploegentijdrit.

Hamelink heeft woensdagmorgen te horen gekregen dat hij in de selectie zit die volgende week zondag rijdt. “Gisteravond laat kregen we nog een mail. Dat er een kans bestond dat we naar het WK gingen. Vanochtend was het definitief.”

Alle zeilen bijzetten dus, want over 10 dagen staat het wereldkampioenschap op het hoogste niveau van de wereld al op de kalender. “Het is allemaal wel een beetje laatste moment, maar de vorm is goed. We proberen voor volgende week nog met het team bij elkaar te komen. Dit weekend en dinsdag rijden we nog wedstrijden. Zondag in Breda, dinsdag in België. Dan wordt het woensdag, denk ik, trainen en doorspreken.”

Over de doelstellingen is de Raalter wielrenner duidelijk: “We moeten wel realistisch zijn. Het is het allerhoogste niveau in het wielrennen. Misschien moeten we mikken op een plekje in de top 10 of top 5 bij de ploegen van Europe Tour. Ik heb het parcours nog niet heel nauwlettend bestudeerd, maar voor zover ik me herinner is het hoogste punt 140 meter. Een parcours voor hardrijders dus en dat ligt ons wel.”

Duidelijk is dat Hamelink aan de vooravond van een prachtige wielerervaring staat. De eerste ploeg start volgende week zondag om 14.00 uur voor een 50,3 kilometer lange tijdrit van Montecatini Terme naar Florence.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.