Home / archiefcentraal / ik blijf gewoon aan goede doelen geven

ik blijf gewoon aan goede doelen geven

Inspire2Live beschikt over 5 miljoen euro uit het Alpe d’HuZes-fonds van KWF Kankerbestrijding. Op dit moment is daarvan 1,6 miljoen uitgegeven. Slechts 200.000 euro is besteed aan wetenschappelijk onderzoek, de overige 1,4 miljoen ging vooral naar management fees (ruim 600.000 euro), reizen en congressen.

Verleden week ontstond ophef toen bleek dat toenmalig voorzitter van Alpe d’HuZes, Coen van Veenendaal, in 2010 en 2011 betaald is met geld uit het fonds van Alpe d’HuZes. Het gaat in totaal om ruim twee ton. Dit terwijl Alpe d’HuZes zich laat voorstaan op een strikt anti-strijkstokbeleid. In totaal werd met de actie Alpe d’HuZes sinds 2006 zo’n 100 miljoen euro opgehaald.

Onze stelling deze week: ‘Ondanks alle commotie blijf ik gewoon aan goede doelen schenken’.

Afgelopen week vroegen we de bezoekers van onze site te stemmen op het verplicht stellen van een cursus voor de gebruikers van elektrische fietsen. Dat plan wordt niet toegejuicht: slechts 32 procent ziet zo’n cursus zitten, 68 procent stemde tegen.

Lees ook

‘Een echt dorpshart waar iedereen zich thuis voelt’

Jelle Vloedgraven vanaf 1 april uitbater van Het Wapen van Wesepe; ‘Ik ben niet vies …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.