iedereen moet mee kunnen doen

Arbeidsongeschikt zijn houdt niet in dat je helemaal niks meer kan. Dat weten Caroline Smeets en Wilma Kleiboer als geen ander. Zij zijn de eigenaren van cadeauwinkel The Present Tree. Een winkel met producten die zijn gemaakt door mensen met een beperking.

Eigen tempo

“De artikelen die wij verkopen zijn gemaakt door mensen met verschillende soorten beperkingen”, vertelt Wilma Kleiboer. “Mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kunnen niet meekomen in het normale bedrijfsleven. Daarom worden alle producten gemaakt in het tempo dat bij hun past”.

De cadeauartikelen worden gemaakt in verschillende werkplaatsen. “Als er een bestelling wordt geplaatst voor tien kerstpakketten is het handig om die over meerdere werkplaatsen te verdelen. Zo werken we bijvoorbeeld niet alleen met werkplaatsen in de Achterhoek, Twente en de Veluwe, maar ook met Werkplaats de Hees in Raalte en andere werkplaatsen in Salland. “

Werken is vooruitgang

Het werken aan de cadeauartikelen en de verkoop daarvan is volgens Wilma niet alleen om geld te verdienen. “Voor mensen met hersenletsel is het heel goed om bezig te blijven. Het kan namelijk bijdragen aan het herstel.”

Niet alleen mensen met hersenletsel hebben baat bij de verkoop van de artikelen. “De vogelhuisjes, zepen en kaarsjes van de mensen met een handicap kwamen vaak niet verder dan familie en vrienden. Dat er buiten de familie om mensen interesse hebben in de producten is erg goed voor de eigenwaarde van de makers”.

Webshop

“Door de producten van The Present Tree cadeau te geven, laat je weten dat je deze groep mensen met een beperking ook ziet en serieus neemt”, zegt Wilma. “Wij vinden dat iedereen mee moet kunnen doen in deze samenleving, ook als je een beetje anders functioneert dan anderen.”

De producten zijn te koop via de webshop van The Present Tree. Daar vind je ook meer informatie over het bedrijf en de mensen achter de winkel. Carolien en Wilma staan ook regelmatig met een stand op verschillende markten en fairs in Nederland. Voor die data en locaties kan je ook op hun website terecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.