hoog bezoek op try outs kwiek badminton

Woensdag 18 september 2013 organiseerde Kwiek Badminton Raalte twee jeugdtry-outs in de spelzaal van Tijenraan. Tijdens de jeugdtry-outs had de jeugd van 6 tot 18 jaar de mogelijkheid om kennis te maken met badminton en een shuttle te slaan. Clemens Wortel, Badminton Nederland-voorzitter, hield een inspirerende toespraak en deed enthousiast mee. Kwiek Badminton Raalte kijkt met tevredenheid terug op de geslaagde try-outs.

Het doel van de try-outs was om niet-badmintonners op een leuke en ongedwongen manier kennis te laten maken met de badmintonsport. De try-out bestond uit een aantal onderdelen. Na de warming-up was het tijd voor de deelnemers om shuttles in hoepels aan de andere kant van het net te slaan. Hoe vaker de deelnemers raak mikte hoe verder de hoepel werd weggelegd. Een mooie oefening om te richten en te variëren met zacht en hard slaan. Veel deelnemers waren verbaasd over hoe ver ze kwamen!

Met ranja en spekjes kwamen de deelnemers weer even op adem. Hierna nam Clemens Wortel het woord. Hij vertelde enthousiast over de snelle sport badminton en zijn bezoek aan de badmintonschool van Yao Jie in het chinese Wuhan. “Naast dat badminton een sport is die maakt dat je lichaam en geest fit blijven, is het ook een sport waarmee je vrienden maakt”.

Maar om het niet alleen bij praten te houden had Clemens inmiddels zijn sportschoenen aangetrokken en volgde onder zijn leiding een chinees trainingsspel dat hij had zien spelen in Wuhan. Dit leidde tot een mooi schouwspel waarbij twee groepen het fanatiek tegen elkaar opnamen om zoveel mogelijk van de shuttles in het spel aan de andere kant van de bank te krijgen.

Na dit inspannende wedstrijdonderdeel was het tijd voor wat ontspanning. De deelnemers gingen elk met een ballon in de weer om deze hoog te houden. Daarbij werd er veel gelachen en sneuvelden er logischerwijs ook wat ballonnen! De try-out werd afgesloten met het spelonderdeel ‘chinezen’. Hierbij staan aan beide kanten van het net een groep. Eén kant slaat op en dan schuift men na geslagen te hebben weer achteraan in de groep, zo hielden de deelnemers de shuttle zo lang mogelijk in de lucht.

De deelnemers aan de try-out waren na afloop enthousiast en ze vonden het erg leuk om mee te doen. Tot slot bedankte jeugdleider Stefan van der Lee iedereen voor zijn/haar komst en inzet. Iedereen ging daarna richting huis voorzien van het blauwe ‘Week van het Badminton-polsbandje’ en een flyer in de vorm van een shuttle met daarop de informatie over Kwiek Badminton Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.