heiki laing vijfde op nk in holten

De MX2-nationalen waaraan Heiki deelneemt, stond als laatste op het dagprogramma. Tijdens de kwalificatie zette Heiki een vijfde tijd op de klok. De start van de eerste manche was goed. Als tweede kwam hij de eerste ronde door. Na een aantal ronden werd hij teruggewezen naar de derde positie. Heiki kon het hoge tempo van de eerste twee mannen een lange tijd goed volgen en ze trokken een gat naar de rest van het veld. In de laatste tien minuten kreeg Heiki last van zijn onderarmen waardoor hij het tempo moest laten zakken. Daardoor kon de vierde man in de laatste ronde de derde plaats overnemen waardoor hij als vierde finishte.

De start van de tweede manche leek aanvankelijk goed maar Heiki kwam na wat trek en duwwerk in het middenveld terecht. De eerste ronde kwam Heiki in twaalfde positie door en na een aantal ronden lag hij al weer op plaats acht. In deze positie stabiliseerde hij zich even zodat hij in de laatste tien minuten nog even flink kon aanzetten. Hierdoor kreeg hij vrij snel weer aansluiting op de kopgroep. In de laatste ronden wist hij door hard en temperamentvol te rijden, de vijfde plek te bemachtigen. Na een kleine touché kwam Heiki even ten val waardoor hij teruggezet werd naar plaats zeven waarop hij ook finishte.

In de daguitslag waren deze twee uitslagen goed voor een vijfde plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.