heeten s got breakdance talent

Heeten ‘s got Talent is de jaarlijkse podiumervaring van de Ponyweek voor kinderen van de basisschool. Bijna honderd kinderen verzorgen een optreden voor schoolgenoten, maar natuurlijk ook voor ouders, opa, oma, vrienden en bekenden, voor heel Heeten dus.

Aan de optredens kun je zien dat de Heetense meiden – want die doen vooral mee – van breakdance houden. In de meeste optredens wordt op muziek van een bekend nummer een breakdance opgevoerd. Soms met de hele klas, soms met een vriendinnengroepje.

Langzaam maar zeker probeert de organisatie dat een beetje te verbreden. Met dit jaar als gevolg dat er ook een act opgevoerd wordt met livemuziek. Of goed voorbeeld ook hier doet volgen, moet volgende jaren blijken, maar uiteindelijk moet Heeten ‘s got Talent een show worden waarin iedere basisschoolleerling met talent dat op het podium toont. En talent kan dan ook zijn dat je een paar mooie truckjes met een voetbal kunt.

Als je meedoet aan HgT heb je trouwens een druk programma met de ponyweek. Want de optredens zijn niet alleen op de slotzondag van de Ponyweek (29 september), maar de voorstelling wordt ook op Stevenskamp opgevoerd, omdat de bewoners van het verzorgingstehuis vaak niet in staat zijn een hele middag naar de feesttent te komen. Daarnaast is er ook een generale. Dus je moet drie keer aan de bak.

En wie zich tijdens de optredens afvraagt waarom de jeugd met zoveel geestdrift op de planken staat? Dat heeft natuurlijk te maken met het publiek, maar ook met een groot scherm achter de coulissen, waarop de wachtende kinderen het optreden van alle andere kinderen kunnen volgen. Net als bij het songfestival. Dat zorgt voor genoeg adrenaline voor een wervelende show.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.