handelen feesten en genieten op ponyweek

Wollige shetlandpony’s, mannen met stokken en de bekende handel door middel van handjeklap. Het is het bekende beeld van de ponymarkt in Heeten. Dit jaar wordt de ponymarkt voor de 52e keer gehouden. Het is alleen niet de enige reden om naar Heeten te komen tijdens de Ponyweek. Dit jaar heeft de Ponyweek weer een bomvol programma. Een skeelertocht, Pleinpop, de vlooienmarkt, Heeten’s got Talent en zelfs een Oktoberfest. Ook voor de niet-ponyliefhebbers is er genoeg te beleven in Heeten.

Nieuw dit jaar is de cabaretavond. Voorheen was er wel een showavond, maar dit jaar is een lang gekoesterde wens van de organisatie uitgekomen. Een cabaretavond voor Heetenaren, door Heetenaren. Ook een verandering ten opzichte van voorgaande jaren is een meerdaagse menwedstrijd. Voorheen werd die op een dag verreden, maar de aanvraag was zo groot dat de organisatie heeft besloten de wedstrijd op zaterdag en zondag te laten plaatsvinden. Zaterdag rijden de deelnemers de dressuur en vaardigheid. Op zondag wordt de spectaculaire marathon over een traject van 16 of 18 kilometer verreden.

De ponymarkt, die traditioneel op de vierde woensdag van de maand wordt gehouden, start 25 september om 05.30 uur. Als je niet zo vroeg uit de veren wil om getuige te zijn van de paardenhandel: geen nood. De handel gaat door tot in de middag. De organisatie verwacht dit jaar een aanvoer van ongeveer 800 paarden en pony’s. Een andere markt die elk jaar vele bezoekers trekt is de vlooienmarkt. Met een lengte van ongeveer 2,5 kilometer en 400 plaatsen wordt er ook dit jaar weer een grote stroom koopjesjagers verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.