haen zaalsportend raalte pas op

De voorbije periode en komende tijd zal er nog veel gezegd en geschreven worden over de zgn. verzelfstandiging van Sportbedrijf Raalte. Heeft niks met sport te maken, maar alleen met bezuinigen. Meneer Hiemstra, onze immer enthousiaste sportliefhebber (maar niet heus) noemde een aantal voorbeelden waarop een andere wijze van beheer van sportaccommodaties georganiseerd kan worden. Daarbij viel ook met regelmaat de naam Deventer. En dan wordt het oppassen geblazen.

Raalter zaalsporten, let op: trap daar niet in! De zaalsporten in de gemeente Deventer weten er nu alles van. Op geen enkele wijze heeft dit voor de klant, de sport dus, goed uitgepakt. Integendeel: de zaal- en veldsporten zijn tegen elkaar uitgespeeld. Kijk eens naar Bathmen. Was een mooi en zelfstandig dorp. Nog steeds mooi, niet meer zelfstandig.

De plaatselijke volleybalclub huurde de lokale hal tegen een sportief tarief. Bathmen valt nu onder Deventer en de gevolgen? De volleybal in Bathmen kan nog steeds de hal huren, wel tegen een hoger tarief en dan komt het: als je een leuke wedstrijd of toernooi organiseert wil je een beetje van de kosten terug verdienen en dus vraag je de bezoeker € 2,00.

Niks aan de hand, zou je zeggen. Mis! De club moet, als men een entreeprijs vraagt, DUBBELE zaalhuur betalen, want men is commercieel bezig. Een telefoongesprek met het zelfstandige Sportbedrijf Deventer (is niets aan verzonnen!):

“Waarom mag ik geen entreeprijs vragen?”

“Dat mag je wel, maar dan moet je dubbel betalen!”

OK, dan een iets andere vraag:

“Wie heeft er last van als mijn club entreeprijs vraagt?“

“Dat is concurrentie voor anderen.”

“Welke anderen?”

“Andere clubs.”

“En als die ook een entreeprijs gaan vragen?”

“Dat moeten ook zij het commerciële tarief betalen.”

“Waarom dan?”

“Dat hebben wij zo afgesproken!”

OK, weer een iets andere vraag:

“Als ik zondag bij Helios een voetbalwedstrijd ga kijken, moet ik een entreeprijs betalen. Betaalt Helios nu ook het commerciële tarief?”

En dan komt de aap uit de mouw:

“Nee hoor, wij hebben voor voetbal een ander beleid dan zaalsporten!”

Kijk, dat noem ik visie. Een visie vanuit een Hiemstra-stad. Gaat niet over sport, gaat om geld en deze meneer Hiemstra durft dat als voorbeeld te stellen. Veel zaalsporten in Deventer zijn naar de kl..ten. De zaalhuren gestegen, clubs mogen geen eigen initiatief ontwikkelen en de subsidiekraan lekt: er komen nog een paar druppels uit.

Prachtig werk, meneer Hiemstra! Gauw in Raalte invoeren, want u heeft geen boodschap een de klant, de Raalter sportverenigingen. Volgend jaar verkiezingen en ik denk dat meneer Hiemstra daarna zijn clubonvriendelijke ideeën elders weer bot kan vieren onder het motto: leve de bezuiniging en verzelfstandiging, weg met de sport.

Maar ja, wie ben ìk?

HAEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.