groen licht voor dorpshuis heeten

Heeten krijgt een dorpshuis. De gemeenteraad van Raalte heeft donderdagavond akkoord 855.850 euro beschikbaar gesteld om het Trefpunt op het Dorpsplein te verbouwen en renoveren tot kulturhus.

“Na de nodige jaren van voorbereiding is in 2010 een haalbaarheidsonderzoek gestart. Dit heeft geresulteerd in een rapportage in het voorjaar van 2011. Onduidelijkheden rondom de mogelijkheden en wensen hebben vervolgens gezorgd voor een periode van stilte. Achter de schermen werd door het bestuur, Plaatselijk Belang, een aantal verenigingen alsmede de middenstand hard doorgewerkt aan een nieuw plan,” stelt Gerrit Koene namens het bestuur van het Trefpunt. Volgens Koene heeft de energie die er in is gestoken, geleid tot een goed onderbouwd businessplan.

“En dit businessplan is de basis geweest waarop het bestuur van het Trefpunt de uiteindelijke aanvraag heeft ingediend. Het bestuur is erg verheugd over het thans bereikte resultaat, dat mede te danken is aan de inzet van de eerdergenoemde partijen en verenigingen. De tekeningen van de architect liggen klaar dus nu aan de slag. Ook financieel zullen er wat betreft onze eigen bijdrage nog een paar hindernissen moeten worden genomen. Daarvoor zal ook op de bevolking nog een beroep worden gedaan. Maar de eerste grote stap is donderdagavond gezet.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.