gratis naar kasteel het nijenhuis

Heb je altijd al eens bij Kasteel het Nijenhuis willen kijken maar ben je er nog nooit geweest? Dan is de nationale Open Monumentendag op 14 september wel een mooi moment om dat toch eens te doen. In dat weekend is het kasteel namelijk gratis te bezoeken.

Ook de beeldentuin die om het kasteel heen ligt is deze dagen geopend voor publiek. In deze tuin zijn ongeveer 80 beelden te bezichtigen. Ze komen uit de collectie van Museum de Fundatie, Beelden aan Zee en de Provincie Overijssel.

In het kasteel kan je kijken naar de schilderijen van Charlotte van Pallandt (1898-1997) en Agnes van den Brandeler (1918-2002). Naast het werk van Pallandt en Van den Brandeler is ook de collectie van het Nijenhuis te zien. Die bestaat uit werk van Jan Baptist Weenix, Bernardo Strozzi, Allesandro Magnasco, Jan Voerman sr., Isaac Israëls, Paul Citroen, Leo Gestel en Jan Fabre.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.