fc utrecht bezorgt pec zwolle eerste puntverlies

PEC Zwolle heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. Dit gelijke spel betekent het eerste puntverlies voor de Zwollenaren. Doordat de andere ploegen bovenin ook punten lieten liggen, mag Zwolle zich voorlopig nog wel koploper van de eredivisie noemen.

Tijdens de eerste helft viel er maar weinig te beleven in het IJsseldelta Stadion. Beide ploegen speelden afwachtend voetbal en kwamen dan ook niet tot uitgespeelde kansen. De supporters van PEC Zwolle vermaakten zich enkel met ‘pizza’ roepen richting FC Utrecht-doelman Jeroen Verhoeven. Het duel zelf was bepaald niet om van te smullen. Bij PEC was de afwezigheid van de naar FC Twente vertrokken Youness Mokhtar nu al te merken, de ploeg ontbrak het aan de nodige creativiteit.

Pas vlak voor rust kwam het duel enigszins op gang en in minuut 39 kon dan eindelijk de eerste kans van de wedstrijd genoteerd worden. Na een steekpassje van Mustafa Saymak kwam Fred Benson in doelrijke positie. De spits had echter teveel tijd nodig, waardoor er voor PEC niet meer dan een hoekschop overbleef. Uit die corner was Jesper Drost vervolgens dichtbij de openingstreffer, maar hij schoot de afvallende bal naast het doel.

Verder was een vrije trap van Maikel van der Werff het enige Zwolse wapenfeit voor de pauze, maar zijn inzet werd naast getikt door Verhoeven. Het enige wat de bezoekers uit Utrecht lieten zien, was een kansje voor Steve de Ridder. De aanvaller werd in stelling gebracht door de goed spelende Yassin Ayoub, maar de hoek was te lastig om Zwolle-goalie Begois in de problemen te brengen.

De tweede helft was een stuk vermakelijker. Al na vijf minuten kon er gejuicht worden in Zwolle, echter wel in het uitvak. Uit een vrije schop van Jens Toornstra kopte Twente-huurling Willem Janssen de 0-1 binnen. Voor het eerst dit seizoen keek PEC Zwolle tegen een achterstand aan en dus moest de ploeg op jacht naar de gelijkmaker. Fred Benson was hier een aantal keer dichtbij, maar zijn schot vond het zijnet en zijn kopbal ging over.

In de 72e minuut was de grootste kans tot dan toe voor invaller Stef Nijland. Na een goede aanval en een hakje van Benson, kreeg hij een vrije schietkans. De inzet miste echter kracht en richting en dus kon Verhoeven redding brengen. Twee minuten later kreeg Nijland opnieuw een open kans en dit keer had de middenvelder meer succes. Na een goede actie van Jesper Drost over de linkerflank, kreeg Nijland de bal voor zijn voeten. Hij bleef rustig en tekende voor de verdiende 1-1.

Na de gelijkmaker kwam het vertrouwde positiespel terug bij PEC Zwolle. De passes kwamen ineens wel aan en FC Utrecht werd vastgezet op eigen helft. De intenties van beide ploegen waren duidelijk. Terwijl PEC op jacht ging naar de volle winst, was het tijdrekkende Utrecht tevreden met een puntje. In de 80e minuut was Nijland dichtbij zijn tweede treffer van de middag, zijn lobje kon maar net overgetikt worden door Verhoeven. Vlak voor tijd dacht Benson nog de 2-1 te maken, maar zijn doelpunt werd terecht teruggevlagd wegens buitenspel.

Door dit gelijke spel staat PEC Zwolle nu op dertien punten uit vijf duels, nog altijd goed voor de koppositie in de eredivisie. PSV staat tweede op twee punten achterstand en daarachter volgen vijf ploegen op vijf punten van PEC. De eerstvolgende wedstrijd voor de Zwollenaren is op zaterdag 14 september, dan reist de ploeg van trainer Ron Jans af naar de Amsterdam Arena, waar Ajax de tegenstander zal zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.