elckerlyc is prachtig dorpshuis geworden

Elckerlyc in Luttenberg is dit weekend officieel geopend. Zaterdag voor de bobo’s, zondag voor de mensen die er straks massaal gebruik van maken. En het was er beide keren hartverwarmend druk. In Luttenberg kunnen ze er trots op zijn: Elckerlyc is een multifunctioneel dorpshuis geworden waar alle geledingen van de bevolking vertier en vermaak kunnen vinden.

De verbouwing heeft gewoon zijn tijd gekost, hoewel de vereende vrijwillige krachten er voor gezorgd hebben dat ook ’s avonds en in de weekenden doorgewerkt werd. Veel bijzonderder is de tijd die het gekost heeft het bouwplan door ambtelijke molens te krijgen. Wethouder Wout Wagenmans heeft de schouders er onder gezet en die heeft voor elkaar gekregen dat er in 4,5 maand een klap op het slotakkoord gegeven kon worden. Hij werd daar zaterdags door menig spreker om geprezen. Met recht, want in Raalte draaien de ambtelijke molens zo traag, dat voormalig wethouder Jean Paul Gebben er tijdens de opening van Koe in de Kost in Heeten nog naargeestig naar verwees. Gedeputeerde Theo Rietkerk kondigde toen stoer een onderzoek aan maar ‘had het later niet zo bedoeld’.

Hoe ze dat in Luttenberg doen, zo doen ze het, maar daar hebben ze dus de gemeente in no time achter zich weten te krijgen. Dat zou trouwens best wel eens vanwege de goede plannen kunnen komen. En vanwege de grote kans dat Elckerlyc een goed draaiend dorpshuis gaat worden dat niet ieder jaar weer om geld aanklopt. Activiteiten te over in het actieve kerkdorp dat dit jaar 175 jaar bestaat. Er is altijd wel wat te doen in Elckerlyc. Tijdens de opening bleek dat an. Er is een podium voor optredens, er zijn vergaderzalen, er is oefenruimte voor de muziek, een zaal met bar, ruimtes voor kunst als schilderen, er is zelfs een biljart. Dat groene laken staat in de speciaal aangebouwde zaal voor dagactiviteiten voor ouderen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.