door de regen naar mettingen

25 Estafettelopers, 260 fietsers en een tocht van 140 kilometer naar Mettingen. Afgelopen weekend werd de tocht in de stromende regen afgelegd. Ondanks het weer waren er maar weinig afmeldingen.

Geert Griemink van de organisatie stuurde een aantal foto’s en een verslag van de dag.

Geert:“Zaterdagochtend 02.30 uur. De wekker loopt af en als eerste werp ik een blik naar buiten. Ik zie natuurlijk niets want het is nog pikdonker. Wat belangrijker is, ik hoor ook niets, geen regen die zachtjes tegen het zolderraam tikt. Over een half uur vertrekken 25 estafettelopers van 3 groepen, de brandweer, atletiekvereniging Salland en de Roalter Runners voor hun 140 km naar Mettingen en die wil je als organisatie liever niet in de regen uitzwaaien. De stemming is prima en er klink geen wanklank over de voorspellingen dat we toch veel regen kunnen krijgen.

Om 03.00 uur wordt er gestart. De eerste lopers hebben de openbare weg nog niet bereikt of het begint zachtjes te regenen.

Om 06.30 uur loopt de wekker voor de tweede keer die nacht af. Het regent nog steeds maar nu harder. Hoe zal dat gaan met die 260 fietsers die zich hebben aangemeld. Durven zij het aan of draaien zij zich maar eens om in hun lekkere warme bed. In dit beestenweer ga je toch niet fietsen?

Bij de Leeren Lampe blijkt dan dat fietsers bikkels zijn, ook de vrouwen. Is er trouwens een vrouwelijk woord voor bikkel? De een na de ander komt binnen voor een lekker kopje warme koffie met koek en ook hier geen wanklank. Iedereen is “goed te pas” en de regen neem je op de koop toe. Je wordt maar 1 keer nat want onderweg opdrogen zal niet lukken.

De eerste fietsgroepen worden uitgeleide gedaan door burgemeester Piet Zoon die hen nog even een hart onder de riem steekt. Onder de fietsers was natuurlijk ook weer Harry Mars die zich met een eigen creatie van een bakkersfiets behoorlijk in de kijker reed.

Als 2 uur later ook de laatste groep vertrokken is blijkt dat van de personen die zich hadden aangemeld slechts een zeer klein gedeelte niet is komen opdagen. Voor de organisatie is dit dus een goed begin.

Ook bij de lunchpauze in De Lutte zit de stemming er nog goed in. Eigenlijk is deze vergelijkbaar met de vorige tochten toen het wel goed weer was. Misschien dat men nu iets enthousiaster is voor de aangeboden warme koffie met eigengemaakte cake dan de energiedrank maar dat is wel het grootste verschil. Ook bij de loopgroepen bij wie de lunchpakketten worden bezorgd op de plaats waar zij zich dan op het parcours bevinden is de stemming nog prima. Wel verklaren zij medelijden te hebben met de fietsers.

Iets na 14.00 uur komt de eerste fietsgroep in Mettingen aan en wat is er gebeurd, enkele kilometers voor Mettingen was het droog geworden. Uit contact met het thuisfront bleek dat het in Laag Zuthem tegen de middag droog werd en er zelfs een waterig zonnetje dreigde door te breken. Buienradar gaf aan dat een groot regengebied een groot deel van de dag met ons is meegetrokken.

Van iemand van de Mettinger organisatie hoorde ik nog dat hij was gebeld door de eigenaar van het horecagedeelte of hij wel moest komen bij dit slechte weer. Het antwoord was kort maar krachtig geweest, de Hollanders komen gewoon, zelfs al zou het sneeuwen. Nou, de horecaman heeft zijn euro’s echt wel verdiend.

Alle andere fietsgroepen kwamen ook bij droog weer in Mettingen aan zodat het gebruikelijke feest daar gewoon buiten kon worden gevierd. Dat dit weer een geweldig feest werd lag niet alleen aan het weer maar ook aan de muziek welke uit Raalte werd meegebracht. Roy Schulten, de accordeola’s en de Big Band van het Carmel College met zijn 3 geweldige zangeressen wisten de stemming er goed in te brengen en in te houden.

Raalte Mettingen is weer een goede tocht geworden waarbij de motorrijders van de clubs uit Raalte en Heeten de groepen goed en veilig hebben begeleid waarbij zij hulp kregen van 3 motoragenten van politie IJsselland. We gaan nu op voor de tocht over 2 jaar wanneer we gaan vieren dat deze 25 jaar geleden voor het eerst verreden werd.

Overigens is van de gehele tocht een fotoreportage gemaakt. Deze is te bekijken op de site van de organiserende wielervereniging CRT Raalte.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.