diekdaegen nat maar niet minder geslaagd

De Wiejese Diekdaegen zijn weer achter de rug. Zondagochtend vertrokken de deelnemers van de drie verschillende toertochten tijdens de regenbui. Zo’n 200 klassieke bromfietsen, erg veel solexen (ook klassiek en tractoren werden weggestuurd voor een mooie tocht in de omgeving. Speciaal dit jaar reden er ook ca. 40 Austin Mini’s een toertocht. Na terugkomst werden de voertuigen als onderdeel van het Straatfestival in Wijhe tentoon gesteld.

De bezoekers van de druk bezochte oecumenische kerkdienst hadden geen last van de regen.

Na de dienst is door de vrijwilligers van de Diekdaegen de tent omgebouwd tot een groot restaurant voor de Diekdaegenbrunch. Bijna 200 bezoekers hebben genoten van een uitstekende en uitgebreide brunch verzorgd door Jaap Doorgeest en zijn personeel van Salland Catering.

Onder de grote luifel voor de feesttent is de modeshow gehouden die verzorgd werd door enkele Wijhese winkeliers. Deze is erg druk bezocht. Het Straatfestival is voor de 3e keer gehouden en was vanwege het 20 jarig jubileum een van de hoogtepunten van dit Wijhese feest. Met optredens van meer dan 10 straatacts (straattheater) en de vele gezellige terrassen en demonstaties, verzamelaars en muziek was het voor de bezoekers niet moeilijk om de middag door te komen.

Liefhebbers van kunst konden zaterdag en zondag traditioneel meedoen aan de Kunstroute die georganiseerd door de kunstenaars in OLST Wijhe (’t SAL).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.